Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stephen Hawking face un anunț ȘOCANT: Ce se va întâmpla cu omenirea

pamant soare

Astrofizicianul britanic Stephen Hawking a atras atenţia că progresele ştiinţei şi tehnicii, coroborate cu o serie de factori care depind direct de oameni ameninţă viitorul omenirii, relatează EFE marţi, pe baza unor extrase dintr-o conferinţă a ilustrului cercetător care se va difuza în 26 ianuarie şi 2 februarie la BBC Radio 4.

Riscurile care planează asupra existenţei umane sunt războiul nuclear, încălzirea globală şi rezultatele ingineriei genetice, a susţinut savantul într-o emisiune consacrată studiilor lui în domeniul găurilor negre. "Deşi în prezent, probabilitatea producerii unui dezastru pe Terra pare foarte mică, ea va deveni aproape o certitudine în următorii o mie sau zece mii de ani", a adăugat el.

Citește și: Statul Islamic dă o nouă lovitură: Ce au pus la cale teroriștii

Răspunzând unor întrebări adresate de public, Stephen Hawking şi-a exprimat convingerea că omenirea va putea totuşi supravieţui. Condiţia va fi să "se extindă în Univers" şi să realizeze colonii în spaţiul cosmic, astfel încât o catastrofă pe Pământ să "nu mai presupună sfârşitul rasei umane". Însă omenirea "trebuie să fie foarte atentă" la ora actuală pentru că asemenea colonii "autosuficiente" în afara Planetei albastre vor fi posibile abia peste "cel puţin o sută de ani", a subliniat fizicianul de 74 de ani.

Declarându-se optimist din fire, Stephen Hawking a spus că are încredere în capacitatea oamenilor de a depista din timp şi ţine sub control pericolele care pot deriva din ştiinţă şi tehnologie, scrie agerpres.ro

Citește și: HALUCINANT S-a dus la pompieri ca să-i deschidă centura de castitate după ce a pierdut cheia

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.