Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Steven Spielberg, decorat de Obama cu Medalia Libertății

jurassic_park_steven_spielberg_triceratops

Presedintele american, Barack Obama, a decorat, marti, 17 personalitati cu 'Medalia Libertatii', cea mai importanta decoratie civila din Statele Unite, în cadrul unei ceremonii desfasurate la Casa Alba.

Printre cei recompensati s-a aflat Steven Spielberg, celebrul regizor al filmelor 'E.T', 'Jaws' sau 'Indiana Jones'.'Filmele lui Steven sunt marcate de o credinta profunda în umanitatea noastra comuna', a declarat Obama, laudând 'imaginatia fara limite' a regizorului, dar si activitatea fundatiei co-fondate de acesta, USC Shoah Foundation.

Regizorul triplu oscarizat, ale carui filme au totalizat încasari de peste 9 miliarde de dolari, a avut întotdeauna usurinta de a naviga între genurile cinematografice, de la blockbuster-ul 'Jurassic Park' la drama istorica 'Lista lui Schindler '.

'Cinematografia a fost întotdeauna pentru mine cel mai bun mod de a scapa de demonii mei si de a-i arunca asupra voastra', a explicat el, în urma cu zece zile, la Berlin, la prezentarea celui mai recent film al sau, 'Bridge of Spies'.

Printre cele 17 personalitati recompensate de Obama au mai figurat artistele Barbra Streisand, Gloria Estefan, legenda baseball-ului Willie Mays sau Katherine Johnson, fost om de stiinta în cadrul NASA, acum în vârsta de 97 de ani.

Celebrul jucator de baseball Yogi Berra, care a murit de curând, a fost decorat post-mortem.

Presedintele american acorda aceasta decoratie unor personalitati americane din domeniul artei, politicii, sportului, diplomatiei, stiintei si serviciilor publice.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.