Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stil MAFIOT. Vicepreşedintele ţării a BĂTUT şi RĂPIT un rival politic

Vicepreşedintele afgan Abdul Rashid Dostum (foto) a bătut şi răpit un rival în timpul unui turneu sportiv în nordul Afganistanului, relatează DPA, citând ediţia de duminică seara a cotidianului american The New York Times.

Incidentul s-a produs vineri în timpul unui turneu de Buzkashi, sportul naţional al Afganistanului, în provincia Jowzjan din nordul ţări, regiunea natală a vicepreşedintelui Dostum.

VIDEO/FOTO - PANICĂ în Belgia: O explozie puternică a BLOCAT centrul orașului Liege

Buzkashi este un joc tradiţional afgan, considerat versiunea mai barbară a mult mai civilizatului polo călare jucat de către britanici: oricare dintre participanţi încearcă să treacă carcasa unei capre decapitate dincolo de o linie de demarcaţie.

Bărbatul răpit, Ahmed Ishchi, face parte din partidul lui Dostum, Junbesh, şi se parte că îl criticase anterior pe acesta.

"Este o chestiune în afara jurisdicţiei noastre, numai Palatul prezidenţial poate rezolva" incidentul, a declarat Rahmatullah Turkistani, şeful poliţiei din provincia Jowzjan.

Citește și: Incendiu similar cu cel din Colectiv într-un club din Ucraina / VIDEO

Dostum, un comandant militar acuzat de încălcări grave ale drepturilor omului, s-a arătat din ce în ce mai nemulţumit în ultimul timp faţă de guvernul afgan de unitate naţională al preşedintelui Aharf Ghani şi premierului Abdullah Abdullah.

El l-a acuzat recent pe şeful statului de limitarea autorităţii sale şi că nu-l ia în serios.

Sute de manifestanţi au cerut eliberarea politicianului răpit duminică la o acţiune de protest, organizată chiar în faţa casei lui Dostum în oraşul Sheberghan, în nordul provinciei Jowzjan, transmite agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.