Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sting, premiat la Cluj-Napoca cu discul de aur

cluju.ro
Sting

Muzicianul britanic Sting a primit, marţi seară, la Cluj-Napoca, discul de aur din partea Universal Music Romania, înainte de a susţine ultimul concert din turneul pentru promovarea albumului „57th & 9th”, scrie NEWS.RO.

Sting a susţinut primul său concert în Cluj-Napoca, la Sala Polivalentă, iar Universal Music Romania i-a înmânat în seara evenimentului discul de aur pentru vânzarile albumului „57th & 9th”.

Citeşte şi: Trei filme de referință din filmografia românească, prezentate în Capitală, în perioada 24-26 octombrie

Turneul a început pe 1 februarie 2017, în Canada, iar concertul de marţi, de la Cluj-Napoca, a fost ultimul din acest tur. Albumul „57th & 9th” este al 12-lea album din cariera artistului şi a fost lansat pe 11 noiembrie 2016.

Evenimentul a început cu un recital susţinut de Joe Sumner, iar prima piesă a fost cântată împreună cu tatăl lui, Sting. Cei doi au salutat publicul în limba română şi au purtat un scurt dialog în care Joe Sumner a vorbit exclusiv în limba română.

La concert au participat peste 10.000 de spectatori, iar din setlist au făcut parte „If I Ever Lose My Faith In You”, „Englishman in New York”, „Message in a Bottle”, „Shape of My Heart”, „Fields of Gold”, „Every Breath You Take”, „Desert Rose”, „Roxanne”. Sting a revenit de două ori pe scenă pentru bis.

Concertul Sting de la Cluj-Napoca a fost cel de-al patrulea susţinut de artist în România.

Gordon Matthew Thomas ”Sting” Sumner, născut pe 2 octombrie 1951, în Newcastle (Marea Britanie), este muzician, cântăreţ, compozitor şi actor. A fost compozitorul principal, solistul şi basistul trupei The Police, din 1977 până în 1986, înainte de a-şi lansa o carieră solo de succes.

Sting a devenit celebru ca membru al grupului The Police, care a lansat hituri precum "Roxanne" în 1979 şi "Don't Stand So Close To Me", în anul următor. Ca artist solo a căştigat 10 premii Grammy, un Glob de Aur, un Emmy şi a fost de trei ori nominalizat la Oscar.

În anul 2000, a primit o stea pe Walk of Fame din Hollywood, iar în 2003 a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame în calitate de membru al trupei The Police. Tot în 2003, Sting a fost înnobilat de regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii, la Palatul Buckingham, cu medalia Ordinului Imperiului Britanic în rang de Comandor (CBE).

Citeşte şi: Scriitoarea canadiană Margaret Atwood a primit Premiul 'Franz Kafka' în valoare de 10.000 de dolari .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.