Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stoltenberg a stabilit cu Tillerson să caute o altă dată pentru reuniunea miniştrilor de externe

klaus iohannis summit nato

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a agreat miercuri cu şeful diplomaţiei americane, Rex Tillerson, să caute o dată ce ar permite tuturor aliaţilor NATO să participe la o reuniune ministerială, transmite Reuters.

Departamentul de Stat al SUA a spus marţi că Tillerson a propus noi date de desfăşurare a unei reuniuni a miniştrilor de externe aliaţi, după ce el iniţial a decis să nu participe la această discuţie, care era stabilită pentru 5-6 aprilie, la Bruxelles, scrie agerpres.ro.

"Am agreat să examinăm modul cum putem rezolva această problemă de program, dacă va fi data planificată iniţial sau o nouă dată care rămâne să fie decisă într-un final. Dar sunt absolut sigur că vom găsi o dată care să convină tuturor aliaţilor", a precizat Stoltenberg pentru Reuters în marja unei reuniuni pe tema luptei împotriva Statului Islamic.

NATO discută o schimbare de dată pentru reuniunea miniştrilor de externe aliaţi prevăzută pentru începutul lui aprilie la Bruxelles astfel încât să poată participa şi secretarul de stat american Rex Tillerson, afirmase anterior secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, citat miercuri de DPA.

"Una din propunerile aflate pe masa discuţiilor este să găsim o nouă dată", a declarat Jens Stoltenberg la Washington pentru postul de radio norvegian NRK.

Marţi, Departamentul de Stat al SUA a anunţat că Rex Tillerson nu va participa la reuniunea de la 5 şi 6 aprilie de la Bruxelles. Şeful diplomaţiei americane intenţionează în schimb să meargă în vizită în Rusia, tot în aprilie, ceea ce a ridicat semne de întrebare în legătură cu priorităţile Casei Albe.

"Nu-i bine", a scris pe Twitter fostul ambasador american în Rusia, Michael McFaul. "Tillerson trebuie să se ducă mai întâi la Bruxelles înainte de Moscova".

"Este important pentru NATO, este important pentru Statele Unite", a subliniat miercuri Jens Stoltenberg pe postul de radio norvegian, întrebat cât este de important ca SUA să ia parte la reuniunea miniştrilor de externe ai Alianţei.

El a dat asigurări că SUA sunt "foarte angajate faţă de NATO" şi că a reieşit clar acest lucru la întâlnirea avută marţi cu ministrul american al apărării, James Mattis.

Secretarul general al NATO a început luni o vizită de trei zile în SUA, prima după instalarea la Casa Albă a preşedintelui Donald Trump.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.