Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stoltenberg consideră 'inacceptabilă' tentativa de influenţare din exterior a unor alegeri naţionale

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a calificat joi drept 'inacceptabilă' orice tentativă de influenţare din exterior a unor alegeri naţionale, în contextul în care Rusia se află în vizorul serviciilor de informaţii americane pentru ingerinţă în scrutinul prezidenţial din noiembrie câştigat de Donald Trump, transmite AFP, potrivit agerpres.

'Suntem preocupaţi, bineînţeles, de securitatea cibernetică', a declarat Stoltenberg, întrebat în cursul unei conferinţe de presă la Bruxelles cu privire la acuzaţiile de piraterie informatică aduse Rusiei şi care ar fi vizat influenţarea scrutinului prezidenţial din SUA.

NAUFRAGIU în Marea Chinei de Est. 27 de marinari nord-coreeni au fost salvaţi din valuri

'Orice tentativă de a interveni sau de a influenţa alegeri naţionale din exterior este inacceptabilă, şi acesta este încă un motiv pentru care NATO depune eforturi de a-şi întări securitatea cibernetică', a adăugat secretarul general al Alianţei, precizând că aceasta este una din marile 'priorităţi' ale organizaţiei pe care o conduce.

Conform unui raport publicat pe 6 ianuarie de serviciile de informaţii americane, obiectivele campaniei ruse de dezinformări şi de atacuri cibernetice au fost de a sabota procesul democratic din SUA, de a slăbi o eventuală preşedinţie a democratei Hillary Clinton şi de a creşte şansele la victorie ale lui Donald Trump, prin denigrarea contracandidatei sale.

Publicarea de către WikiLeaks a mii de emailuri piratate din contul lui John Podesta, şeful campaniei lui Hillary Clinton, a afectat-o timp de mai multe săptămâni pe candidata Partidului Democrat. Potrivit Washingtonului, sursa WikiLeaks au fost serviciile secrete ruse, acuzaţie negată însă de fondatorul site-ului, Julian Assange.

Miercuri, preşedintele ales Donald Trump, care va fi învestit la Casa Albă pe 20 ianuarie, a admis pentru prima dată că Rusia se află la originea pirateriei informatice care a vizat Partidul Democrat din SUA.

Kremlinul a dezminţit că a încercat să favorizeze alegerea lui Donald Trump în detrimentul lui Hillary Clinton.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.