Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

STOP violenței domestice! Un partid din țară vrea să introducă cursuri de AUTOAPĂRARE pentru femei

M375/0009

Un partid din România sprijină iniţierea unor cursuri de autoapărare pentru femei şi va înainta un proiect în acest sens. Congresul UDMR a adoptat, sâmbătă, la Zalău, o modificare a Statutului Uniunii prin care se instituie o cotă obligatorie de reprezentare a femeilor în proporţie de 33% în organizaţiile locale, iar în organizaţiile judeţene şi forurile de conducere naţională 15% vor fi femei.

Mai mult, Organizaţia de Femei a UDMR sprijină iniţierea unor cursuri de autoapărare pentru femei şi va înainta un proiect de amendare a legislaţiei referitoare la violenţa împotriva femeilor, care prevede pedepse mai severe pentru agresori, transmite corespondentul MEDIAFAX.

ULTIMA ORĂ - Pe ce loc a terminat România la Eurovision / VIDEO

În rezoluţia ”Violenţa împotriva femeilor este problema comunităţii, nu doar a victimei!” adoptată, sâmbătă, la Congresul UDMR de la Zalău, se arată că, în România, peste 200 de femei îşi pierd viaţa pe an datorită violenţei domestice, ceea ce este o situaţie de neconceput.

”La fiecare 30 de secunde, o femeie este hărţuită, agresată în România. Peste 200 de femei pe an îşi pierd viaţa datorită violenţei domestice, ceea ce este o situaţie de neconceput. (...) Sprijinim, totodată, şi iniţierea unor cursuri de autoapărare pentru femei. Din moment ce soluţiile oferite de către stat sunt insuficiente, în sensul că nu garantează nici siguranţă imediată sau de lungă durată, nici perspectivă victimelor, UDMR va înainta un proiect de amendare a legislaţiei în domeniu, pentru îndepărtarea imediată a agresorului şi pentru instituirea unor pedepse mai severe. Combaterea violenţei împotriva femeilor este cauza întregii comunităţi, atât a femeilor, cât şi a bărbaţilor”, se arată în documentul citat.

Traian Băsescu, reacție FURIBUNDĂ în 'miez de noapte': 'Alo!!! Procuratura'

În rezoluţie se subliniază că 2017 este anul european al combaterii violenţei împotriva femeilor, fenomen care este un obiectiv de maximă prioritate pentru UDMR.

”Organizaţia Femeilor din UDMR a demarat o campanie a Combaterii Violenţei Împotriva Femeilor cu scopul de a preveni şi de a atenua fenomenul, de a asigura protecţia femeilor agresate şi de a obţine o pedepsire mai eficientă a agresorilor. Avem trei responsabilităţi majore în acest sens: conştientizarea şi informarea opiniei publice, dar şi modificarea legislaţiei din România. În acest an vom organiza consultări, acţiuni de sensibilizare şi de informare. Vom demara o serie de informări şcolare la nivel naţional, în cadrul cărora experţi în domeniu vor conştientiza elevii în cadrul unor ore speciale de dirigenţie asupra faptului că într-o relaţie de cuplu orice formă a violenţei este inacceptabilă. Este nevoie de schimbarea mentalităţii la toate nivelele societăţii româneşti”, se menţionează în rezoluţie.

Congresul UDMR a decis sprijinirea Mişcării pentru Combaterea Violenţei Împotriva Femeilor, iar delegaţii de la congres s-au angajat să sprijine activitatea mişcării, să ia atitudine împotriva actelor de agresiune din mediul lor, să sprijine activitatea organizaţiilor neguvernamentale din acest domeniu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.