Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Strategia ”Jos Băsescu!” îl face pe Ponta să nu mai fi atent la adevăratul pericol

revista presei

Evenimentul Zilei:

Șicanarea lui Traian Băsescu nu e numai un exercițiu de Eu, Supremul, al acestui călcîi cu ochi care e politicianul Victor Ponta.
E vorba și de asumarea unei strategii: Cea de continuare și acum, după ce la Cotroceni a venit Klaus Iohannis, iar Mircea Geoană îi pregătește datul cu cracii în sus, a politicii Jos Băsescu! O simplă retrospectivă a bătăliei electorale ne arată că Victor Ponta n-a fost scos din joc de Klaus Iohannis, ci de Traian Băsescu. Conștient de nenorocirea care ar fi însemnat trecerea țării în proprietatea Famigliei Ponta, Traian Băsescu și-a sumat prestația: Mor cu Victor Ponta de gît! Practic, în timp ce Klaus Iohannis ne surîdea giocondist din cuiul în care-l bătuse ACL, Traian Băsescu era cel care-i administra lui Victor Ponta loviturile mortale. Dacă ar mai fi candidat, Traian Băsescu ar fi cîștigat alegerile împotriva lui Victor Ponta. Cum însă a candidat Klaus Iohannis, președinte a ajuns Klaus Iohannis. Strategia lui Traian Băsescu – despre care nu știu dacă a fost împărțită cu Klaus Iohannis – s-a dovedit genială. În timp ce Klaus Iohannis rămînea intangibil, Victor Ponta era tăvălit pe maidan de Traian Băsescu... Victor Ponta a recunoscut că atacarea lui Traian Băsescu a fost o strategie catastrofală, iată că acum el apelează din nou la strategia Jos Băsescu! Șicanarea lui Traian Băsescu în chestiunea casei trebuie alăturată ordinului dat Guvernului de a interveni în Dosarul Flota... De ce ? Încolțit în propriul partid, care-i vrea capul  - și pe drept cuvînt, deoarece înfrîngerea din 16 noiembrie se răsfrînge și asupra PSD - amenințat cu Moțiunea de cenzură, Victor Ponta face singurul lucru pe care-l știe în afara celui de a fi Ciocoi PSD-ist: Să-l înjure pe Traian Băsescu. Dacă ar avea un cît de cît creier și-ar da seama că e pe cale să repete dezastrul din 16 noiembrie 2014. Ca și atunci, vîrît pînă la gît în confruntarea cu Traian Băsescu, Victor Ponta nu va mai fi atent la adevăratul pericol: Klaus Iohannis. Și-n timp ce el, spre jubilația chelnerilor lui Dan  Voiculescu, va fi ocupat cu Traian Băsescu, Klaus Iohannis, în stilul pe care i-l știm – cel prin care l-a executat și pe Crin Antonescu – îi va pregăti lui Victor Ponta mormîntul politic. Să ne pregătim coroanele de flori!

Digi24:

Fostul președinte Ion Iliescu spune că era „cel mai activ oponent al lui Ceaușescu”. Întrebat dacă României i-ar fi fost mai bine în cazul în care s-ar fi aplicat punctul 8 al proclamației de la Timișoara (prin care foștilor membri ai Securității și ai nomenclaturii comuniste li s-ar fi interzis să candideze la primele alegeri libere - n.r.), Ion Iliescu a răspuns cu o altă întrebare: „Care au fost liderii marcanți ai Partidului Comunist care au participat la alegeri? Care? Numiți!” Fostul președinte era însă cel vizat în primul rând de punctul 8, în opinia autorilor Proclamației de la Timișoara. „Păi era firesc acest atac la adresa lui Iliescu?”, a întrebat fostul președinte, ușor indignat, după care și-a pledat cauza: „Eram cunoscut ca cel mai activ oponent al lui Ceaușescu. Am fost înlăturat din structurile de conducere în 1971, trimis spre reeducare în țară, la Timișoara, apoi la Iași, scos din structurile politice, trimis în meserie, la Ape, scos și de acolo în 1984 și am ajuns la Editura Tehnică. Eram directorul unei edituri cu 30 de redactori cu totul, în Casa Scânteii. Ăsta era statutul meu în 1989. Deci sunt aberante asemenea referiri și aceste sloganuri care erau vehiculate, într-adevăr”, a spus Ion Iliescu.

Ziarul Financiar:

În doar o zi de la punerea în funcţiune, guvernul socialist radical al Greciei, care până la vară are de rambursat 12 miliarde de euro către BCE şi FMI, a stopat privatizările cerute de creditorii internaţionali şi dă semnale că va aduce în lupta promisă cu aceştia pentru ştergerea datoriilor un spectru care dă fiori liderilor europeni, Rusia, aşa cum a făcut şi Cipru pentru a evita, fără succes, o dureroasă salvare financiară europeană.    Investitorii reacţionează la aceste turbulenţe politice măcelărind pe burse acţiunile băncilor greceşti, care ieri au înregistrat scăderi şi de peste 26% şi în trei zile şi-au pierdut o treime din valoare. Chiar înainte de venirea la putere a noului guvern, în care membri de marcă au un trecut de comunişti convinşi, Rusia a arătat că ar fi deschisă să ofere concesii Greciei în schimbul sprijinului său. La începutul lunii, ministrul rus al agriculturii a sugerat că dacă Grecia iese din zona euro, Rusia ar putea s-o ajute exceptând-o de la embargoul impus importurilor agroalimentare din UE... Michael Hewson, analist la CMC Markets, a explicat că Tsipras face un joc îndrăz­neţ încercând să dea UE „impresia că are şi alte opţiuni“. Tsipras a promis în campania electorală că va renegocia cu creditorii termenii datoriilor elene şi va elimina austeritatea care a distrus 25% din economie. În ceea ce priveşte Rusia, Hewson a explicat că este probabil ca Moscova să profite de oportunitatea de a destabiliza UE.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.