Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

STRIGĂTOR LA CER Nepotism pe față: Totul se întâmplă la primăria din Iași

Nepotism pe față. Se întâmplă lucruri strigătoare la cer la primăria din Iași. Reforma la sânge înseamnă aducerea rudelor și a prietenilor în foarte multe funcții. Schimbările substanţiale se lasă aşteptate în instituţie, aceasta fiind în continuare condusă de un şef numit de Gheorghe Nichita, dar nedorit de primarul interimar.

Citește și: Dacian Cioloş, încolţit de toată lumea: 'Aveţi curaj şi demiteţi-l'

Poliţia Locală trece prin noi schimbări de cadre la nivelul condu­cerilor unor servicii. Cea mai recentă este desemnarea Mihaelei Tulică la con­ducerea Serviciului Control Ur­ba­nism, ea fiind şi soţia şefului jandarmilor ieşeni (Mircea Tulică). Soţii Tulică sunt percepuţi ca apropiaţi ai primarului interimar Mihai Chirica, în contextul în care, potrivit unor surse, în 2013 edilul a botezat-o pe fiica acestora. Chirica a admis ieri că a solicitat promovarea de femei în structurile de conducere ale serviciilor din subordine pe linie de control.

Citeşte şi: Declaraţii incredibile despre demisia lui Ponta: 'A fost o lovitură de stat'

„La toate secţiile biroului de control din toate instituţiile care intră în contact direct cu cei care mai încearcă să mai eludeze legea, am cerut să fie puse în funcţii femei. Prin plecarea domnului Harabulă din poziţia de adjunct la Mediu (Biroul pentru Protecţia Me­diului al Poliţiei Locale, n.r.), doamna Tulică de la Mediu s-a dus în po­ziţia vacantă lăsată vacantă de Ştefan Avîrvarei (inculpat într-un dosar al primarului suspendat Gheorghe Nichita, n.r.), care ştiţi foarte bine cu ce se ocupa. Sunt convins că o femeie nu va face acelaşi lucru, motiv pentru care am salutat decizia domnului Grumeza (Georgel Grumeza, director adjunct, n.r.)“, a explicat ieri Chirica.

Citeşte şi: PROTEST Un ofiţer SRI se revoltă: Trăieşte un coşmar de zece ani / VIDEO

Tulică se află la şefia Serviciului Control Urbanism de la 1 ianuarie, în decembrie 2015 serviciul fiind condus de către un alt angajat al instituţiei, Cristian Şcrab, în contextul în care, la sfârşitul lunii noiembrie, Avîrvarei a fost suspendat din funcţia publică, fiind dat în judecată de procurorii DNA. Chirica a mai spus că Poliţia Locală va avea în curând şi un nou director general, dar nu a avansat niciun nume. În schimb, conform unor surse, Chi­rica a purtat deja discuţii cu cel puţin trei persoane în acest sens, toate fiind din afara Poliţiei Locale.

În decembrie, primarul interimar Mihai Chirica a precizat că aşteaptă „demisia de onoare“ a lui Grumeza din funcţia de director adjunct, după ce nu i-a mai prelungit acestuia detaşarea pe funcţia de director general. La vremea respectivă, Chirica i-a reproşat lui Grumeza că nu a mobilizat poliţişti pentru dirijarea traficului în intersecţiile cu probleme, în contextul aglomeraţiei specifice sărbătorilor de iarnă. Grumeza a refuzat să-şi dea demisia şi a rămas directorul „de facto“ al Poliţiei Locale din poziţia de adjunct. „Nu comentez“, a răspuns Grumeza, întrebat despre solicitarea primarului interimar din decembrie. Poliţia Locală se află într-un proces de decredibilizare încă din prima jumătate a anului trecut, când DNA a reţinut mai mulţi şefi ai instituţiei, în frunte cu directorul general Liviu Hliboceanu.

Citeşte şi: Băsescu sare din nou la gâtul lui Iohannis: 'E vorba de respect'

Unul dintre cei doi fii ai fostului primar Constantin Simirad a fost angajat la un birou al municipalităţii. Constantin Simirad jr. a fost detaşat pe o perioadă de şase luni de la o firmă care a câştigat în trecut contracte cu primăria, şi care este condusă de către Radu Judele, fost director al Direcţiei de Administrare a Drumurilor Judeţene, dar şi un apropiat al familiei Simirad. „Domnul Simirad a fost detaşat de la RJR Internaţional la Biroul Cooperare Transnaţională de pe data de 14 decembrie. Detaşarea este pe durată determinată“, a declarat ieri purtătorul de cuvânt al Primăriei, Sebastian Buraga. Conform organigramei municipalităţii, Biroul Cooperare Transnaţională se află în subordinea Direcţiei de Dezvoltare şi Proiecte Europene. Constantin Simirad jr. a fost angajat şi la Consiliul Judeţean, unde, în urmă cu câţiva ani, când instituţia era condusă de tatăl său, ocupa o funcţie de consilier la Biroul Informatizare.

Citește și: Victor Ponta a anunțat când își lansează noul proiect politic

Între fostul primar Simirad şi actualul primar interimar al Iaşului este o relaţie de lungă durată, primarul Simirad fiind cel care l-a adus pe Chirica în viaţa publică, în anii '90, ca director în primărie, acesta din urmă lucrând anterior ca inginer la firma de construcţii Conest SA, spun cei de la ziaruldeiasi.

Citește și: GAFĂ antologică la B1 TV: Ce a putut să apară la emisiunea lui Sabin Orcan

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.