Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Structura ANTIFRAUDĂ căpușată cu pădurari și preoți (presa)

ANAF antifrauda

Baietii in uniforma de la Antifrauda s-au napustit asupra oamenilor de afaceri si comerciantilor mai ceva ca temutii membri ai Gestapo-ului, habar nu aveam de trecutul profesional al unora dintre noii angajati ai ANAF-ului. Care au ajuns sa ingroase pe banda rulanta randurile stufoasei organigrame a Directiei Antifrauda, in urma unor concursuri organizate in goana mare pe vremea premierului Victor Ponta, cel care voia musai sa demonstreze ca guvernul lui „da-i si lupta” cu evaziunea fiscala, daca tot nu reusise sa convinga pe nimeni ca este un adevarat fan al cruciadei anticoruptie.

Citește și: CCR îi pune la punct pe procurori: Decizia Curții care provoacă un seism în justiție

Si asa a aparut o structura „dolofana”, care a mai fost intarita in urma cu ceva vreme prin angajarea a inca peste 1.000 de noi inspectori. Iar unii dintre ei, ce-i drept, au reusit sa dea lovituri spectaculoase marilor evazionisti si pentru asta merita nu doar felicitari, dar chiar si prime din sumele astfel recuperate de stat, cum se intampla si in alte tari europene. Altii insa au reusit sa-i faca sa se ia cu mainile de cap nu doar pe cei pe care ii verifica, dar chiar si pe sefii lor. Ca sa nu mai vorbim de judecatorii care, exasperati de greselile copilaresti privind forma proceselor verbale intocmite de unii dintre acesti inspectori pur si simplu batuti in cap de la Antifrauda, au ajuns sa admita din start contestatiile depuse.

Oricum, Antifrauda sta deja pe buza prapastiei unui scandal imens, existand informatii ca unii dintre cei care au ajuns in aceasta structura specializata de control si combatere a evaziunii fiscale au fost inainte preoti, padurari sau au avut alte meserii fara nicio legatura cu finantele. Si atunci normal ca exista suspiciuni din partea  altor structuri cu privire la modul cum au castigat acestia concursurile pentru a ajunge sa se bucure de lefurile atragatoare de la Antifrauda.

Citeşte şi: Stelian Tănase dă detalii din interior: 'Soarta PNL se va juca în aceste zile'

Dumnezeu cu mila

Anul trecut, la nivelul ANAF au scazut cu 13 la suta controalele fiscale. Ceea ce ar putea parea un lucru bun. Mai ales ca, in Romania zilelor noastre, unde nu exista politician sa nu urle ca din gura de sarpe ca statul sprijina initiativa privata, o firma este nevoita sa depuna anual nu mai putin de 220 de declaratii catre Fisc. Per total insa, numarul controalelor care oricum pareau fara de sfarsit a crescut odata cu declansarea isteriei impotriva evaziunii fiscale. Pentru ca Directia Antifrauda din cadrul ANAF a organizat cu 70 la suta mai multe actiuni de control pe aceasta linie. Iar schimbarile legislatiei fiscale sunt atat de abrupte si dese, incat pana si sefii organelor de control se vad nevoiti sa bage tare la instructaj, pentru a se tine la curent cu valul de modificari aduse de Ministerul Finantelor. Urmarea este ca, lasandu-i deoparte pe cei care, intr-adevar, si-au creat adevarate imperii din evaziune, grosul comerciantilor, prestatorilor de servicii si al micilor producatori nici macar nu mai au putere sa protesteze cand afla ca primesc noi si noi amenzi usturatoare. Multe pe baza unor gaselnite de care habar nu aveau ca au aparut in stufarisul legislativ in vremea care a trecut de la ultimul control. Asa ca se reped sa plateasca „la jumatate” amenda primita, chiar daca uneori nici nu pricep de ce si-au luat-o in halul asta. Si deja merg pe principiul „Dumnezeu cu mila” atunci cand sunt inconjurati de inspectorii de la Antifrauda. Culmea, bietii de ei nici nu stiu ca gura lor adevar graieste. Pentru ca printre cei care se falesc acum cu uniforma Antifraudei exista si unii care, inainte de acest pas uluitor in activitatea lor profesionala, purtau haina Domnului. La propriu. In timp ce altii au ajuns la Antifrauda dupa ce au capatat “experienta” in combaterea evaziunii fiscale, haladuind prin padurile patriei, unde erau padurari. Si, spre surpriza multora, exemplele unor astfel de convertiri socante ale celor care s-au inghesuit sa prinda un loc de munca la Antifrauda pot continua.

Cum au ajuns aici?

Desigur, oricine are dreptul sa-si schimbe meseria atunci cand doreste o noua provocare in viata. Sau cand incearca sa profite de oportunitatea unor conditii financiare mai bune. Dar, totusi, sa fii preot sau padurar si, peste noapte, sa porti uniforma de la Antifrauda si sa combati evaziunea fiscala pe teren pare totusi ciudat. Cel putin pentru alti angajati la stat, care vor acum sa verifice modul in care s-au derulat concursurile in urma carora atatia „specialisti fiscali” au ajuns sa combata evaziunea fiscala din postura de inspectori antifrauda.

Vezi și: Decizie ISTORICĂ în lumea creștină: Paștele va fi sărbătorit în aceeași zi

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.