Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Structuri ale MAI, exerciţiu de antrenament în zona Portului Tulcea

Inquam Photos / Liviu Florin Albei
Inquam jandarmi mascați

Jandarmi şi poliţişti, din judeţele Tulcea şi Constanţa, participă vineri, de la orele 10,00, în zona Portului Tulcea, la un exerciţiu de antrenament bazat pe un scenariu potrivit căruia, între grupurile de manifestanţi şi forţele de ordine se formează busculade, la o adunare neautorizată. 

"Jandarmi din cadrul Grupării de Mobile Constanţa şi Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Tulcea, împreună cu lucrători din Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Tulcea, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Tulcea, Direcţiei Medicale a Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului de Telecomunicaţii Speciale Tulcea, Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Tulcea şi Poliţiei Locale Tulcea participă vineri la exerciţiul 'GALATIENSIS 2017'", se arată în comunicatul de presă al IJJ Constanţa, scrie agerpres.ro.

Scandal la scenă deschisă în PNL: Cum spulberă Bolojan speranţele ardelenilor


Conform scenariului exerciţiului, în jurul orei 10,00, în urma desfăşurării unei adunări publice neautorizate a CNS 'Camaraderia' în zona Portului Tulcea, grupuri de manifestanţi se deplasează în Piaţa Tricolorului a municipiului Tulcea, unde încep busculade cu efectivele de jandarmi. O parte a manifestanţilor se delimitează într-o parte a pieţei, manifestanţii rămaşi în zona iniţială a protestului devin violenţi, incendiază mobilierul stradal şi aruncă cu obiecte în direcţia forţelor de ordine. 

Potrivit scenariului, negocierile eşuează, comandantul acţiunii autorizează intervenţia în forţă pentru restabilirea stării de normalitate, se izolează zona şi se continuă cercetarea la faţa locului de către poliţia naţională. 

Organizatorii au mai transmis că "GALATIENSIS 17" este un exerciţiu de antrenament planificat, bazat pe scenarii adaptate după posibile situaţii reale, iar o parte din activităţi se vor desfăşura în spaţiul public, fără a afecta buna desfăşurare a activităţilor instituţionale sau cetăţeneşti şi fără a impune restricţii majore de circulaţie. 

În situaţia în care cetăţenii din municipiul Tulcea se vor afla în zonele desfăşurării exerciţiului, autorităţile atenţionează să nu intre în panică, să îşi păstreze calmul şi să respecte indicaţiile forţelor de ordine.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.