Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

STS intră pe fir. Sistem anti-fraudă pentru parlamentare

STS

Directorul STS, Marcel Opris, a anuntat, marti, ca serviciul dispune de un nou sistem informatic anti-vot multiplu pe care il poate implementa la alegerile parlamentare din 2016, simularea urmand sa aiba loc la alegerile locale din 2016.

Sistemul presupune ca in fiecare din cele peste 18.000 de sectii de vot din Romania sa fie introdus, in ziua votului, un aparat-scanner (poza de mai sus) pentru cartea de identitate. In momentul in care alegatorul intra in sectia de vot, isi scaneaza CNP-ul prin simpla trecere a buletinului prin aparat, iar CNP-ul sau merge intr-o baza unica de date la nivel national. In momentul in care acelasi alegator incearca sa mai voteze la alta sectie de vot, sistemul emite pe loc o alerta.

Sistemul informatic a fost construit de STS incepand cu 2009 si au fost realizate cateva teste-pilot despre care Opris s-a declarat multumit.

Marcel Opris a asigurat ca identitatea alegatorilor va ramane confidentiala.

"Suntem convinsi ca la alegerile locale din 2016 se poate face un exercitiu national, iar alegerile parlamentare din 2016 sa fie organizate la cel mai inalt standard de care dispunem", a mai declarat Marcel Opris.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.