Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

STUDIU: Cat costa un city break sau o vacanta in strainatate. Preturile au scazut

vacanta, turism, strainatate

Preturile pentru un city break au scazut in 2014 cu 22%, iar cele pentru o vacanta de 7 zile in strainatate cu 19% fata de 2013. Romanii au cheltuit astfe aproximativ 210 euro pentru un city break si 310 euro pentru o vacanta de 7 zile in straintate potrivit unui studiu Vola.ro.

Cele mai vândute destinaţii de city break anul trecut au fost, potrivit Vola.ro, Roma, Barcelona şi Paris, urmate de Londra, Istanbul şi Veneţia. Pe de alta parte, Dubai, Creta, Zakynthos, Corfu şi Rhodos au fost printre cele mai căutate destinaţii de litoral, iar preţul unui sejur a ajuns, în medie, la 370 de euro.

În ceea ce priveşte achiziţiile de bilete de avion, cele mai căutate destinaţii în 2014 au fost Roma, Londra, Paris, Bruxelles, Milano şi Barcelona, iar preţul mediu al unui bilet dus-întors a fost de 161 euro, în scădere cu aproape 25% comparativ cu anul 2013.

Potrivit sursei citate, vacanţele externe şi city break-urile s-au ieftinit anul trecut pentru că s-au introdus noi curse low cost, cu tarife scăzute, care au "tras în jos" tarifele medii. Astfel, s-a ajuns anul trecut ca biletele low cost să aibă o pondere de 62% din volumul total de bilete de avion vândute de portalul de turism, informeaza Mediafax.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.