Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

STUDIU: Îmbătrânirea populației se accelerează la nivel mondial

batran3

Îmbatrânirea populatiei la nivel mondial accelereaza într-un ritm fara precedent, persoanele în vârsta de peste 65 de ani urmând sa reprezinte 17% din locuitorii Planetei în anul 2050, fata de 8,5% în prezent, potrivit unui studiu al Biroului de recensamânt al Statelor Unite publicat luni, transmite AFP.

Potrivit prognozelor Census Bureau, numarul seniorilor ar urma sa ajunga la 1,6 miliarde persoane în 2050, fata de 617 milioane în prezent.

'Persoanele în vârsta reprezinta o proportie din populatia mondiala care creste rapid. Oamenii traiesc mai mult însa nu neaparat în cea mai buna stare de sanatate iar aceasta populatie îmbatrânita reprezinta o provocare pentru sistemul public de sanatate pentru care trebuie sa ne pregatim', a apreciat directorul Institutului National pentru Persoanele în Vârsta (NIA), Richard Hodes.

'Am constatat o îmbatrânire în toate tarile din lume. Un numar mare de tari din Europa si Asia sunt mai avansate în acest proces demografic, îmbatrânirea populatiei fiind mai rapida decât în SUA', precizeaza John Haaga, un alt responsabil de la NIA. Potrivit acestuia, îmbatrânirea afecteaza mai multe aspecte ale societatii: îngrijirile medicale, pensiile, sectorul muncii, transporturile, locuintele si în consecinta trebuie tinut cont de situatiile diferite care exista în fiecare tara.

În SUA, numarul persoanelor în vârsta de peste 65 de ani se va dubla în urmatoarele trei decenii pentru a ajunge la 88 de milioane persoane în 2050. De asemenea, populatia mondiala în vârsta de peste 80 de ani ar urma sa se tripleze între 2015 si 2050 pentru a ajunge la 446,6 milioane de persoane. În plus, speranta de viata la nastere ar urma sa creasca cu aproape opt ani pentru a ajunge la 76,2 ani în 2050.

Potrivit unui raport anterior al Institutului francez de studii demografice (Ined), populatia mondiala ar urma sa se apropie de 10 miliarde de locuitori în 2050, fata de 7,3 miliarde în 2015.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.