Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

STUDIU în premieră: tinerii români vor politicieni onești. Ce instituție ar fi cea mai importantă

ATITUDINE

Fundația Stânga Democratică (FSD) și Fundația Europeană pentru Studii Progresiste (FEPS) au lansat vineri, 26 februarie, studiul Generaţia Mileniului - Atitudinea tinerilor din România asupra politicii. Studiul a urmărit să evalueze părerea tinerilor față de politică, dar și să evidențieze așteptările acestora legate de propriul viitor.

Studiul ne oferă o ocazie excepțională să discutăm despre cum văd tinerii politica, despre cum își văd tinerii viitorul, despre așteptările lor. Este un studiu care poate da un imbold clasei politice să își intensifice acțiunile în direcțiile pe care Generația Mileniului le dorește. Tânăra generație este mai critică, are așteptări mai ridicate.

În cadrul dialogurilor purtate cu tinerii participanții la studiu, a reieșit că unul dintre lucrurile pe care le-ar face ei diferit, dacă ar fi implicați în politică, ar fi să pună accent pe onestitate, să își îndemne reprezentanții și candidații să fie onești în relația cu electoratul. Cred că este o lecție vitală pe care orice om politic trebuie să o înțeleagă o dată pentru totdeauna.content-image

Acest studiu poate fi un pas important spre o implicare mai mare a tinerilor în politică. Am 30 de ani, sunt parte a generației care este subiectul acestui studiu și rezonez cu ceea ce tinerii ne spun, cu așteptările lor., a declarat europarlamentarul Victor Negrescu, Președintele FSD.

Tinerii pun accent pe relația directă dintre politicieni și alegători și încurajează întâlnirile cât mai dese, față în față, între candidați și alegători. 96% dintre tineri consideră că onestitatea este una dintre calitățile principale pe care trebuie să le aibă oamenii politici.

În ceea ce privește modul în care se raportează tinerii la politică, iese în evidență că aceștia par să pună pe primul loc apartenența României la UE. Astfel, întrebați către ce obiectiv ar trebui să se concentreze cel mai mult politicienii români, tinerii au răspuns, în proporție de 91%, că politicienii români ar trebui să lucreze către strângerea legăturilor cu restul statelor europene. Doar 56% dintre tineri sunt mulțumiți de modul în care clasa politică din România lucrează pentru atingerea acestui obiectiv.

De asemenea, întrebați care instituție politică joacă cel mai important rol, tinerii au răspuns, în proporție de 69%, că respectiva instituție este Parlamentul European, pe locurile următoare fiind clasate Senatul – 60%, Camera Deputaților – 57% , ONU – 55% și Consiliile locale – 40%.

AICI CERCETAREA (PDF)

Cercetarea a fost efectuată pe baza unui sondaj online în rândul a 1027 de subiecți cu vârste cuprinse între 15 și 34 de ani, rezidenți în România veche rezidenți și a moderat, timp de o săptămână de-a lungul, un dialog online cu 40 de tineri români (parte a Generației Mileniului), segmentați după cum urmează: cei foarte interesați de politică; cei destul de interesați; cei nu foarte interesați de politică și cei deloc interesați de politică.

content-image

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.