Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Studiu ÎNGRIJORĂTOR: Românii sunt europenii cu cei mai mulţi dinţi LIPSĂ

dinti

Un studiu realizat în ultimii ani arată cât de puţin se îngrijesc românii de dinţii lor. Practic, românii sunt europenii cu cei mai mulţi dinţi lipsă, 3 din 10 nevând niciun dinte natural.

Studiul, realizat între 2008-2012 şi 2013-2017 de ADOM (Asociaţia Dental Office Managers), arată că 30% dintre români şi-au pierdut toţi dinţii naturali, de trei ori mai mult faţă de media europeană de 10% şi că 7 din 10 români şi-au pierdut cel puţin un dinte.

În comparaţie, între 35% şi 40% din populaţia Europei şi SUA şi-a pierdut cel puţin un dinte şi se estimează că 26% dintre adulţi îi vor pierde pe toţi până la vârsta de 74 de ani, potrivit American Association of Oral and Maxilofacial Surgeons. În cazul fumătorilor, situaţia este şi mai sumbră: 13% dintre fumători şi-au pierdut complet dinţii, comparativ cu 8% dintre foştii fumători şi 5% dintre persoanele care nu au fumat niciodată.

În ciuda cifrelor îngrijorătoare, cercetarea a arătat că românii sunt tot mai preocupaţi de tratamentele cu implanturi dentare: numărul celor care le accesează este de 3 ori mai mare, în prezent, faţă de acum 5 ani.

În cadrul acestui studiu au fost analizaţi 18.000 de pacienţi, bărbaţi şi femei, care locuiesc în mediul urban (în proporţie de 90%), de-a lungul a două perioade comparative de 5 ani, 2008-2012 şi 2013-2017 (sfârşitul lunii iulie).

Citeşte şi: LOVITURĂ dură pentru Vântu! ANAF l-a lăsat şi fără casa din Mihăileşti .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.