Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA acuză Rusia: De la ce a pornit noul CONFLICT dintre cele două super-puteri

obama putin

Statele Unite au acuzat Rusia că duce o campanie de hărţuire şi intimidare contra diplomaţilor americani şi familiilor lor la Moscova, a anunţat Departamentul de Stat al SUA, citat marţi de France Presse.

Secretarul de stat John Kerry a evocat deja acest subiect cu preşedintele rus Vladimir Putin în luna martie, a precizat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Elizabeth Trudeau.

Citește și: Mai tari decât Einstein: Ei sunt cei mai deștepți actori și artiști din lume

''În ultimii ani, hărţuirea şi supravegherea personalului nostru diplomatic de la Moscova de către personalul de securitate şi poliţişti locali au sporit considerabil'', a declarat ea, într-o conferinţă de presă desfăşurată luni.

Elizabeth Trudeau a fost întrebată în legătură cu un articol publicat luni de The Washington Post, potrivit căruia serviciile ruse au efectuat filaje ''puţin discrete'' asupra diplomaţilor americani şi familiilor lor. Cotidianul american a citat oficiali conform cărora agenţi ruşi de informaţii au pătruns în reşedinţa de la Moscova a ataşatului american pentru apărare şi i-au omorât câinele.

Citește și: Doamne, mare Ți-e grădina! I-a dat ca surdu’n clopot: Au fost filmați când făceau sex în clopotniță / VIDEO

''Observăm o creştere (a acestor acte de intimidare şi hărţuire, n.r.) şi luăm în serios această situaţie'', a adăugat reprezentanta diplomaţiei americane.

La rândul său, Moscova a acuzat SUA de hărţuirea jurnaliştilor ruşi şi a precizat că adoptă contramăsuri.

Citește și: Acestea sunt cele mai tari glume cu și despre Brexit

''Am constatat recent o creştere semnificativă a presiunii asupra ambasadei Rusiei şi consulatelor generale ale ţării noastre în Statele Unite'', a afirmat săptămâna trecută purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, citată de agenţia de presă rusă TASS.

Elizabeth Trudeau a respins însă aceste acuzaţii, pe care le-a calificat drept nefondate.

Citește și: VIDEO Ejacularea feminină a fost INTERZISĂ: Ce conține, de fapt, lichidul eliberat de femei

Potrivit unor reprezentanţi ai Departamentului de Stat, citaţi de The Washington Post, acţiunile de hărţuire din partea Rusiei s-au intensificat după izbucnirea crizei din estul Ucrainei, în 2014, ceea ce a dus la adoptarea de sancţiuni occidentale împotriva Moscovei, ca urmare a suspiciunilor potrivit cărora Moscova s-a implicat în conflictul ucrainean, scrie agerpres.ro.

Citește și: SCANDAL SEXUAL în învățământ: O profesoară de 38 de ani a întreținut relații sexuale cu un elev în școală și în mașină

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.