Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA/alegeri: Hillary Clinton câştigă în Mississippi

Hillary Clinton

Hillary Clinton a câştigat primarele democrate din Mississippi, potrivit estimărilor difuzate de posturi americane de televiziune, unul din cele două scrutinuri organizate marţi, alături de Michigan, de acest partid, scrie AFP. 

Cele cinci mari canale americane au declarat-o pe Hillay Clinton învingătoare imediat după închiderea birourilor de vot din acest stat aflat în Sudul american. Săptămâna trecută, ea a câştigat statele aflate în aceeaşi zonă (Louisiana, Arkansas, Tennessee, Alabama) 

În schimb, nicio estimare nu era disponibilă pentru primarele republicane, anunţând un rezultat strâns între Donald Trump şi senatorul de Texas Ted Cruz. 

La fel ca în alte state din Sud, Hillary Clinton îşi datorează victoria în special electoratului de culoare, care marţi a reprezentat 69% dintre votanţi, potrivit sondajelor la ieşirea de la urne difuzate de CNN. Astfel, 89% dintre aceştia au votat pentru Hillary Clinton, un rezultat excepţional. 

A fost a 13-a victorie din 21 de confruntări pentru fostul secretar de stat al SUA. 

Michigan, stat din Nord şi centru al industriei automobilelor, a votat de asemenea marţi pentru primarele democrate şi republicane. 

Republicanii din Idaho (nord-vest) şi Hawaii au organizat şi ei consultări marţi, rezultatele urmând să fie anunţate în următoarele ore, adaugă AFP.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.