Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA anchetează dacă Rusia a fost complice la atacul cu arme chimice din Siria

chimic siria

Statele Unite caută să stabilească dacă Rusia a fost complice la atacul chimic din Siria atribuit regimului condus de Bashar al-Assad, însă deocamdată nu au tras concluzii, a afirmat marţi un oficial american cu rang înalt, citat de AFP.

"Cum este posibil ca forţele lor (ruse) să se afle în aceeaşi bază ca forţe siriene care au pregătit, planificat şi desfăşurat acest atac (...) şi nu au ştiut asta dinainte?", s-a întrebat acest responsabil sub acoperirea anonimatului, scrie agerpres.ro.

Citește și: DESPĂRȚIRE-ȘOC între vedete: Janet Jackson s-a despărțit de soțul său, miliardarul qatarez Wissam al-Mana

"Este o întrebare pe care trebuie să le-o adresăm ruşilor", a adăugat acest oficial, în contextul în care şeful diplomaţiei americane, Rex Tillerson, se află la Moscova pentru a discuta despre atacul respectiv şi lovitura americană pedepsire care a urmat.

"Am văzut aceste armate (rusă şi siriană) intervenind în foarte strânsă cooperare, la un nivel aproape operaţional", a subliniat el.

Citește și: PORNOGATE la vârful țării!

Cu toate acestea, "nu există consens" în legătură cu "modul de interpretare a informaţiilor pe care le avem şi pe care continuăm să le adunăm", a adăugat oficialul american.

Un alt responsabil cu rang înalt din cadrul administraţiei de la Washington a acuzat Moscova că "seamănă confuzie în lume" în legătură cu rolul regimului sirian în acest atac chimic.

Citește și: Nou dosar de corupție pentru Elena Udrea în urma denunțului fostei șefe AEP/ SURSE

Moscova caută sistematic, în opinia lui, să nege responsabilitatea regimului Bashar al-Assad în acest atac pentru a încerca să îi pună în cauză pe rebeli sau pe jihadiştii din rândul grupării Stat Islamic (SI).

Serviciile americane de informaţii sunt de părere că SI nu deţine gaz sarin, un puternic agent neurotoxic. Washingtonul este "convins" că acesta a fost utilizat în atacul comis la 4 aprilie la Khan Shaykhun, a adăugat responsabilul american.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.