Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA anunță apocalipsa pentru teroriști, după atentatul de la Barcelona: Mesaj de susținere pentru Spania

Secretarul de stat american Rex Tillerson a anunţat joi că Statele Unite sunt gata să acorde asistenţă autorităţilor spaniole, după atentatul de la Barcelona, transmite AFP.

"Teroriştii din întreaga lume trebuie să ştie că Statele Unite şi aliaţii lor sunt hotărâţi să îi găsească şi să îi aducă în faţa justiţiei", a declarat Tillerson într-o conferinţă de presă comună cu omologul său japonez Taro Kono şi cu miniştrii apărării din cele două ţări.

Citește și: Răspunsul spaniolilor pentru teroriști: campania pornită pe rețelele de socializare

O sursă de la Casa Albă, citată de EFE, a anunţat că preşedintele Donald Trump este "la curent" cu atacul terorist comis joi în centrul oraşului spaniol Barcelona, soldat cu cel puţin doi morţi şi 20 de răniţi, potrivit datelor oficiale, şi cu cel puţin 13 morţi, potrivit presei locale.

"Şeful de personal (de la Casa Albă, John Kelly) este informat în legătură cu situaţia şi îl ţine la curent pe preşedinte", a declarat ziariştilor o oficialitate de la Casa Albă, sub rezerva anonimatului.

Şi Departamentul de Stat al SUA "urmăreşte îndeaproape evenimentele din Barcelona", potrivit unei purtătoare de cuvânt a instituţiei, Heather Nauert, care a postat un mesaj în acest sens pe contul său oficial de Twitter. "Le cerem americanilor să stea departe de zonă şi să-şi informeze familia şi prietenii despre locul în care se află", a adăugat Nauert.

Soţia lui Trump, Melania, a transmis - tot pe Twitter - "Barcelonei condoleanţele şi rugăciunile sale".

Poliţia regională din Catalonia a calificat drept atentat terorist atacul produs joi la orele 15:00 GMT, când o furgonetă de culoare albă a intrat în plin în persoanele care se plimbau pe artera Las Ramblas, unul dintre cele mai aglomerate şi cele mai turistice zone din Barcelona.

Citește și: Dezvăluiri ȘOCANTE: Poliția din Barcelona ar fi fost AVERTIZATĂ acum două luni în privința atentatului

Autorităţile spaniole caută doi indivizi bănuiţi a fi presupuşii autori ai atacului şi se crede că unul dintre ei, înarmat, s-a baricadat într-un bar, iar celălalt a reuşit să fugă, potrivit primelor ipoteze ale forţelor de securitate, anunță Agerpres.

Totodată, potrivit unor surse poliţieneşti citate de El Mundo, forţele de ordine au localizat o a doua furgonetă folosită în atacul de joi în orăşelul Vic, din Catalonia. Potrivit Reuters, poliţia a înconjurat zona şi inspectează vehiculul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.