Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA anunță că cel mai căutat TERORIST al lumii va fi UCIS în curând

www.stirileprotv.ro
Abu Bakr al-Baghdadi

Secretarul de stat american Rex Tillerson a promis, în cadrul unei reuniuni la Washington a coaliţiei internaţionale antijihadiste conduse de SUA, că liderul grupării Statul Islamic (SI), Abu Bakr al-Baghdadi, va fi ucis în curând, relatează AFP.

'Aproape toţi adjuncţii lui Abu Bakr al-Baghdadi au fost ucişi, inclusiv 'creierul' atentatelor de la Bruxelles şi Paris. Este o chestiune de timp ca Baghdadi să aibă aceeaşi soartă', a declarat şeful diplomaţiei americane în cadrul reuniunii din capitala SUA la care participă reprezentanţii celor 68 de state membre ale coaliţiei care luptă împotriva jihadiştilor din Siria şi Irak, scrie agerpres.ro.

Citește și: O femeie a făcut SEX ÎN PARCARE, în văzul tuturor, cu un bărbat ajuns inconștient: A fost ARESTATĂ, iar explicațiile sunt HALUCINANTE / VIDEO

Abu Bakr al-Baghdadi trăieşte, însă 'a părăsit (oraşul) Mosul' odată cu apropierea trupelor irakiene, a afirmat pe 9 martie un responsabil al Pentagonului. Liderul Statului Islamic este urmărit de Comandamentul SUA al forţelor speciale (SOCOM) şi de agenţiile de informaţii americane, aşa cum a fost înainte liderul Al-Qaida, Ossama Ben Laden, ucis în mai 2011.

'Principalul nostru punct comun (...) este angajamentul de a distruge această forţă a răului' care este Statul Islamic, a reiterat Rex Tillerson, îndemnând toţi membrii coaliţiei să aibă drept 'obiectiv victoria împotriva acestei organizaţii teroriste'.

Citește și: Femeia acuzată de INCEST spune că va continua relația cu fiul ei, deși judecătorii i-au interzis

El le-a cerut totodată membrilor coaliţiei să-şi sporească contribuţiile militare şi financiare la efortul de luptă împotriva grupării jihadiste, relatează DPA.

'Statele Unite îşi vor îndeplini partea lor de misiune, însă situaţia de pe teren necesită mai mult efort din partea voastră, a tuturor. Acum este momentul să ne consolidăm securitatea comună şi să investim în lupta în care toţi avem o miză', a spus Tillerson.

Citește și: A arătat TOT: A prezentat emisiunea FĂRĂ LENJERIE INTIMĂ, într-o rochie TRANSPARENTĂ / VIDEO

Cei 68 de membri ai coaliţiei conduse de SUA trebuie să continue să acţioneze împreună în diferite moduri, dincolo de câmpul de luptă, a adăugat el. Aceasta include schimbul de informaţii, cooperarea la frontierele comune şi eforturile de a opri propaganda pe internet a grupării prin care îşi recrutează luptători, a mai spus secretarul de stat american.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.