Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA anunță măsuri punitive împotriva armatei birmane, pe fondul crizei musulmanilor rohingya

trump, casa alba

Statele Unite au anunţat luni că reduc suplimentar ajutorul acordat unităţilor birmane şi ofiţerilor implicaţi în violenţele împotriva musulmanilor rohingya, la originea unui exod masiv, relatează AFP, conform agerpres.ro

"Ne exprimăm cea mai mare îngrijorare în faţa recentelor evenimente din statul Rakhine şi a violentelor abuzuri traumatizante pe care le-au îndurat rohingya şi alte comunităţi", a declarat într-un comunicat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Heather Nauert, anunţând o serie de măsuri punitive. 

"Este imperativ ca orice persoană sau entitate responsabilă de atrocităţi, inclusiv actorii neguvernamentali şi cei care au vrut să îşi facă dreptate, să fie traşi la răspundere", a afirmat purtătoarea de cuvânt, anunţând noi măsuri "pe lângă restricţiile existente" faţă de forţele armate birmane şi de embargoul american "de lungă durată asupra tuturor vânzărilor de material militar". 

Printre aceste măsuri se află reintroducerea restricţiilor de călătorie pentru înalţii responsabili militari birmani şi anularea invitaţiilor făcute înalţilor responsabili ai forţelor de securitate birmane pentru a asista la manifestaţii organizate de Statele Unite. 

Washingtonul a mai anunţat că studiază introducerea unor "măsuri economice ţintite" împotriva indivizilor având legătură cu "atrocităţile". 

Şefii armatei birmane sunt "responsabili" de criza minorităţii musulmane rohingya, a declarat miercuri secretarul de stat american, Rex Tillerson. 

Potrivit ultimelor date ale ONU, peste 580.000 de musulmani au fugit din Myanmar pentru a se refugia în Bangladeshul vecin cu începere de la 25 august. Criza a început după ce militanţi rohingya, denunţând maltratarea minorităţii lor în Myanmar, au atacat posturi ale poliţiei şi armatei, ceea ce a declanşat o amplă operaţiune de securitate care ar fi distrus zeci de mii de locuinţe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.