Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA anunţă că ordinul lui Trump privind imigraţia nu afectează acordurile transferurilor de date

www.dailymail.co.uk
migranti evacuati Paris

Ordinul executiv al preşedintelui Donald Trump menit să combată imigraţia ilegală nu va afecta două acorduri privind transferul de date între Statele Unite şi Uniunea Europeană, asigură administraţia de la Washington într-o scrisoare prin care încearcă să atenueze temerile europenilor pe acest subiect, relatează agenţia Reuters. Ordin semnat de Trump pe 25 ianuarie a provocat la Bruxelles temeri că, în urma acestui act, cetăţenii europeni nu vor mai beneficia de aceeaşi protecţie a datelor personale de care beneficiază cei americani.

Una dintre prevederile acestui ordin dispune instituţiilor americane 'să excludă de la protecţia oferită de 'Privacy Act' privind informaţiile personale identificabile persoanele care nu sunt cetăţeni americani ori rezidenţi legali' în SUA. Asigurarea unui tratament egal pentru cetăţenii europeni a fost o condiţie esenţială pusă de UE pentru a semna cu SUA acordul denumit 'Umbrella Agreement', în timp ce acordul 'Privacy Shield' a fost acceptat de blocul comunitar numai după ce Washingtonul a oferit garanţii pentru protecţia datelor cu caracter personal şi au fost impuse obligaţii clare şi ferme companiilor care transferă date, precum Google, Facebook sau MasterCard, conform Agerpres.

În scrisoarea transmisă acum Uniunii Europene, Departamentul american al Justiţiei asigură că ordinul semnat de Trump pe 25 ianuarie nu are efecte asupra vreunuia dintre respectivele acorduri. La rândul ei, comisarul european pentru justiţie, Vera Jourova, care va efectua o vizită în SUA la sfârşitul lunii martie, a declarat că nu este îngrijorată cu privirea la efectele acelui ordin, dar va urmări în continuare cu atenţie acest subiect.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.