Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA ar putea fi aruncate-n aer: Aproape 15.000 de documente ale lui Clinton vor fi DESECRETIZATE

obama hillary

Un judecător a ordonat luni Departamentului de Stat american să revizuiască şi să determine posibila desecretizare a 14900 documente referitoare la candidata democrată la preşedinţia SUA, fosta secretară de stat Hillary Clinton. Potrivit agenţiei Reuters, se crede că majoritatea documentelor respective ar fi e-mailuri trimise sau primite de Clinton, identificate ca urmare a unei anchete a Biroului Federal de Investigaţii (FBI) privind utilizarea unui server privat pentru corespondenţa oficială.

Documentele fac parte dintr-o arhivă predată de FBI Departamentului de Stat, la finalul anchetei care a conchis că Clinton a fost "extrem de neglijentă" în manipularea unor informaţii sensibile. FBI nu a recomandat însă inculparea ei din acest motiv.

Citește și: Deontologie, nene! BBC a transmis, în direct, o partidă de sex: Reporterul spunea că cei doi citesc o carte / VIDEO

Departamentul de Stat ar putea face publică prima tranşă de documente în octombrie, cu câteva săptămâni înainte de alegerile prezidenţiale din 8 noiembrie. Adversarii candidatei Partidului Democrat încearcă să dovedească, folosind scandalul e-mailurilor, că fosta secretară de stat nu prezintă încredere ca preşedinte.

Judecătorul de curte districtuală a Statelor Unite James Boasberg, care coordonează un grup de procese intentate pentru a face publice e-mailurile lui Hillary Clinton, a făcut anunţul privind noul pachet de documente în aceeaşi zi în care organizaţia conservatoarea Judicial Watch a publicat o tranşă de e-mailuri obţinute printr-un proces. Documentele la care se referă magistratul nu ar face parte, potrivit Reuters, dintre cele 55.000 de pagini de e-mailuri predate deja de Clinton Departamentului de Stat după ce scandalul a devenit public anul trecut. Un oficial guvernamental a declarat agenţiei, sub rezerva anonimatului, că ar fi vorba mai ales de e-mailuri trimise sau primite de Clinton, unele personale, altele de lucru.

Citește și: Pomelnicul hotelurilor de lux detinute de Biserica Ortodoxa Romana! Patriarhia face milioane de euro din spatiile de cazare din Romania si strainatate

Potrivit organizaţiei, e-mailurile arată că unii donatori către fundaţia caritabilă a familiei Clinton încercau să ajungă la Hillary Clinton, în timpul mandatului ei la Departamentul de Stat între 2009 şi 2013, titrează agerpres.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.