Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA au CONFISCAT un zgârie-nori din inima Manhattan-ului, controlat de Iran - FOTO

NYC, manhattan

Un imobil de 36 de etaje situat pe cunoscuta Fifth Avenue din Manhattan şi considerat controlat indirect de Iran a fost confiscat oficial de justiţia americană joi, care a confirmat un prim verdict în acest sens ce datează din 2013, informează vineri AFP, potrivit agerpres.

Veniturile obţinute din vânzarea imobilului îi vor reveni unui fond pentru indemnizarea victimelor atentatelor, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al procurorului federal din districtul de sud al statului New York, Joon H.Kim.

Citeşte şi: Fostul secretar american de stat Henry Kissinger, primit de preşedintele rus, Vladimir Putin

Valoarea imobilului este estimată între 500 de milioane şi un miliard de dolari, potrivit surselor. De asemenea, justiţia americană a ordonat confiscarea altor bunuri imobiliare şi fonduri, potrivit purtătorului de cuvânt.

Această confiscare este cea mai importantă realizată vreodată de o jurisdicţie civilă în istoria SUA, potrivit serviciilor procurorului.

Un prim verdict favorabil guvernului american a fost dat în 2013, însă cazul a ajuns ulterior în apel.

Printre victimele ce ar urma să beneficieze de fondurile provenite din vânzare se numără familii ale victimelor atentatelor din 1983 împotriva cazărmilor puşcaşilor marini din Beirut şi din 1996 împotriva Turnurilor Khobar din Arabia Saudită.

Citeşte şi: Caz INCREDIBIL în Vietnam: Condamnată la 10 de ani de închisoare pentru că a criticat guvernul

Teheranul a dezminţit mereu orice implicare în aceste atentate.

Justiţia americană a stabilit că proprietarii imobilului de pe Fifth Avenue, a cărui construcţie a fost începută de Şahul Iranului, a transferat milioane de dolari provenind din exploatarea imobilului spre Iran, prin intermediul băncii Melli, cu legături cu statul iranian.

"Proprietarii (imobilului) de pe 650 Fifth Avenue au oferit guvernului iranian posibilitatea de a se implanta în inima Manhattanului, prin intermediul căreia Iranul a putut ocoli cu succes sancţiunile economice impuse de SUA", a comentat procurorul Joon H.Kim într-o declaraţie dată publicităţii joi.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.