Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA au declinat o invitaţie a Rusiei pentru o reuniune privind situaţia din Afganistan

bbc.com
cutremur afganistan

Rusia va găzdui o reuniune internaţională la care va discuta cu alte zece state despre colaborarea în domeniul securităţii în Afganistan, printre ţările invitate iniţial numărându-se şi SUA, dar Washingtonul a declinat invitaţia, transmite vineri agenţia DPA. Reprezentanţii a şase state din Asia Centrală, foste republice sovietice, precum şi India, Pakistan, China, Iran şi Afganistan se vor reuni la Moscova pentru a dezbate situaţia din Afganistan în contextul în care Rusia încearcă să-şi sporească implicarea în regiune. Rusia a mai organizat o asemenea dezbatere şi în februarie, de asemenea fără participarea statelor occidentale.

SUA au primit din partea Moscovei invitaţia să participe la noua reuniune, dar Washingtonul a declinat-o. Armata americană a lansat joi împotriva unui fief al grupării Stat Islamic în estul Afganistanului o bombă GBU-43/B, cunoscută sub acronimul MOAB (Massive Ordnance Air Blast), sau bombă cu suflu masiv, şi supranumită ''mama tuturor bombelor'', conform Agerpres.

Pe lângă activitatea a numeroase grupări teroriste în Afganistan, inclusiv Statul Islamic şi al-Qaida, această ţară este cunoscută şi pentru contrabanda cu droguri, fiind primul producător mondial heroină, iar o mare cantitate de stupefiante de acest fel este transportată prin Asia Centrală şi Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.