Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA au găsit o nouă variantă în războiul cu ISIS: Decizia luată în birourile de la Pentagon

Jihad ISIS

Pentagonul face orice pentru a destructura Statul Islamic. Oficialii americani vor să-i distrugă pe jihadişti cât mai repede.

Armata americană a anunţat că îi va invada pe cei din ISIS, doar online. Departamentul Cibernetic va începe să pună în aplicare atacuri informatice asupra reţelelor folosite de ISIS, căci grupul foloseşte intens internetul pentru comunicaţii, recrutări şi planificări. Dar nu poţi să nu te întrebi de ce de abia acum, dat fiind că departamentul în cauză există de vreo şapte ani. Poate pentru că nişte generali vor ca acest departament să devină comandament independent, cu autonomia şi finanţările aferente, şi îşi fac acum nişte PR.

Citește și: BĂTAIE groaznică între 5 femei în trafic: De la ce a pornit totul / VIDEO

Departamentul cibernetic al Pentagonului a început o ofensivă online împotriva Statului Islamic. Este prima oară când structura informatică a armatei americane trece la atac împotriva unui inamic extern. La nivel declarativ, ofensivele vizează întreruperea comunicaţiilor şi site-urilor operate de grupul terorist. De altfel, gruparea teroristă Stat Islamic este cunoscută pentru afinitatea pentru internet, folosind mediul online atât pentru atacuri cibernetice, cât şi pentru comunicaţii, recrutări, propagandă şi planificarea unor atacuri teroriste. Întreruperea acestor operaţiuni, dar şi spionarea şi infiltrarea grupurilor de comunicare islamiste sunt o parte a extinderii războiului dus de Statele Unite împotriva grupării teroriste Stat Islamic.

Citește și: Dai din picioare când stai jos sau înainte de somn? Vezi de ce boli suferi

Departamentul de lupta cibernetică există încă din 2009 în cadrul Pentagonului, însă până acum acesta s-a dezvoltat şi a avut un rol pur defensiv. Concret, a încercat să apere instituțiile americane de atacuri cibernetice, venite în special din China sau Rusia. Dar nou anunţata ofensivă coincide cu declaraţiile mai multor oficiali americani, care ar dori ca departamentul cibernetic să devină un comandament de sine stătător. Chiar şeful departamentului a afirmat nevoia acestei schimbări în faţă Congresului Statelor Unite, iar declaraţii asemănătoare au fost făcute luna trecută şi de unul dintre aspiranţii la preşedinţia Statelor Unite şi de liderul comitetului de apărare din Senat. O asemenea schimbare de structură ar permite noului comandament să acționeze independent, fără se depindă de alte structuri. Desigur, ar primi fonduri semnificativ mai mari din bugetul de apărare, spune Digi 24.

Citește și: Facebook face o schimbare majoră: Anunțul lui Mark Zuckerberg

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.