Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA au lansat un potop de bombe în Siria, pe teritoriul controlat de Statul Islamic

avion bombardament

Avioane de război ale coaliţiei aflate sub comanda SUA au bombardat, în noaptea de luni spre marţi, poziţii ale grupării Stat Islamic (SI) în apropiere de oraşul sirian Jarablus, de la frontiera cu Turcia, a anunţat marţi armata turcă, în timp ce forţele susţinute de către Ankara înaintează în nordul Siriei, relatează agenţia Reuters.

Două avioane A-10 au vizat şi au distrus două poziţii ale grupării Stat Islamic, a precizat armata turcă într-un comunicat, fără să ofere detalii.

Citește și: O vedetă de la Antena 1 spune că a fost VIOLATĂ: ‘M-a tras de păr până în toaleta restaurantului, apoi m-a împins, m-a violat’

Forţele susţinute de către Ankara au cucerit oraşul Jarablus de la Statul Islamic săptămâna trecută. De atunci, ele înaintează în zone aflate sub controlul miliţiilor aliate ale kurzilor, care sunt susţinute de către Washington.

Divergenţele în legătură politica privind Siria au complicat mult timp relaţiile dintre Turcia şi SUA, aliaţi în cadrul NATO.

Citește și: Făcea topless și a trebuit să se mute pentru că vecinii s-au plâns poliției: Cum arată femeia / FOTO

Cu toate că este membră a coaliţiei conduse de SUA împotriva SI, Turcia este preocupată în legătură cu sprijinul Washingtonului pentru combatanţii kurzi sirieni, pe care Ankara îi consideră o extindere a militanţilor kurzi care au declanşat insurecţie în Turcia.

Statele Unite ale Americii (SUA) s-au grăbit să-i determine pe aliaţii săi aflaţi în dispută - Turcia şi miliţia kurdă YPG (Unităţile de apărare ale poporului kurd) - să-şi concentreze lupta împotriva Statului Islamic, în loc să se lupte între ei, demers ce survine după confruntările care ameninţă să afecteze strategia de război a SUA în Siria.

Citește și: S-a descoperit jurnalul secret al lui Heinrich Himmler: Ce GROZĂVII conține / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.