Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA au trimis ambasador în Moldova! România, singurul membru NATO, fără ambasador SUA

SUA arată câtă importanță acordă României! Suntem singura țară din UE și din NATO care nu avem ambasador SUA la București. Ultimul ambasador al SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, şi-a încheiat mandatul pe 14 decembrie 2012.

Până și în Moldova SUA au trimis un ambasador. Ambasada Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova a realizat un clip video de prezentare a noului ambasador, James D. Pettit. Diplomatul, care vorbește fluent limba română și limba rusă, a folosit abilitățile sale lingvistice pentru a se adresa cetățenilor moldoveni la început de mandat.

Ambasadorul SUA și-a început mesajul în română: „Bună ziua, Moldova. Eu mă numesc James Pettit și am onoare să fiu noul ambasador al Statelor Unite în țara dumneavoastră”.

„Am crescut într-un mic stat agricol, în statul Iowa. Sunt diplomat de peste 30 de ani. Eu studiat și am lucrat în fosta Uniunea Sovietică și apreciez calea dificilă pe care a parcurs-o Moldova de la obținerea independenții. Țara mea vrea să continue colaborarea cu dvs. Împreună am construit șosele, am creat și îmbunătățit sistemele de irigare, și am colaborat în multe alte domenii. Ca ambasador, eu doresc consolidarea relațiilor dintre țările noastre”, a adăugat James D. Pettit.

Ulterior, acesta a vorbit și în rusă. „Statele Unite ale Americii, ca și Moldova, sunt o societate multiculturală care se consolidează, și devine mai bogată datorită unei populații diverse. Diferențele dintre oameni fac viața mai interesantă și pot genera inovație și soluții la probleme complexe. Mă puteți contacta accesând paginile ambasadei, pe Facebook și Twitter, și împărtăși idei despre colaborarea noastră”, a precizat ambasadorul.

Pe final, acesta a revenit la limba română și a spus. „Împreună cu soția și cele două fiice ale mele voi fi foarte bucuros să vă vizitez orașele, fermele, potgoriile, și, după posibilități, să mă întâlnesc cu cât mai mulți dintre dvs. Așadar, pe curând!”, și-a încheiat mesajul diplomatul.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.