Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA au trimis cele mai temute arme ale lor în România / VIDEO

avion bombardament

Generalul american Timothy M. Ray comandantul Armatei a III-a a Aerului din cadrul Forţelor Aeriene ale SUA, a declarat, luni, că avioanele F-22 care au venit la baza militară "Mihail Kogălniceanu" se află în România pentru a-i asigura pe aliaţii NATO de angajamentul asumat de Statele Unite, dar şi datorită relaţiei bilaterale puternice cu autorităţile de la Bucureşti.

"Avioanele F-22 vor fi aici doar azi, dar în Europa vor fi pentru câteva luni. Se vor deplasa pe tot continentul în locuri în care vom anunţa când vor veni, nu înainte. (...) Tocmai au terminat exerciţii comune cu britanicii şi francezii. (...) Scopul pentru care au venit aici este în primul rând de a-i reasigura pe aliaţii noştri de angajamentul nostru şi de relaţia bilaterală strânsă cu românii", a declarat generalul, la baza "Mihail Kogălniceanu".

Citește și: Profesoara porno din Iași lovește din nou: E iar activă / VIDEO 18+

Potrivit oficialului american, avioanele F-22 Raptor merg prin toată Europa, acolo unde există state aliate, în cadrul unui exerciţiu antrenament, pentru a constata cum poate opera această aeronavă în cele mai bune condiţii în diferite zone.

F-22 Raptor, cel mai avansat avion de luptă din lume, face prima sa vizită din Europa de sud-est în România, pentru că această ţară şi SUA au o cooperare puternică, atât la nivel bilateral, cât şi ca aliaţi în cadrul NATO, a declarat, luni, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans Klemm, la baza aeriană Mihai Kogălniceanu din Constanţa.

Citește și: Patronul unei firme de taxi din București și-a jucat angajații la barbut

Klemm a amintit că cele două state au un "parteneriat puternic" şi pe teatre de operaţii îndepărtate, cum ar fi cele din Kosovo şi Bosnia, în trecut, şi teatrul de operaţii din Afganistan, în prezent.

Două avioane F 22 Raptor au aterizat luni pe Aeroportul 'Mihail Kogălniceanu' din Constanţa, în cadrul exerciţiului Atlantic Resolve.

Citește și: LOVITURĂ în PNL: 80% dintre femeile unei filiale județene au trecut la rivali

Cele două avioane de vânătoare urmează să părăsească ţara noastră tot în cursul zilei de luni. Ele au venit din Marea Britanie, urmând să se întoarcă tot acolo. Potrivit piloţilor, aeronavele au făcut 3 ore din Marea Britanie până în România.

Avioanele F 22 Raptor se află pentru prima dată în România. Sunt avioane de vânătoare de generaţia a 5-a cu un singur loc, invizibile pe radar şi capabile de misiuni aer-aer, dar şi aer-sol.

Citește și: BOMBA de la DNA: Dosarul care poate schimba cursul alegerilor din iunie! Cine e vizat

Exerciţiile cunoscute sub numele de 'Operation Atlantic Resolve' reprezintă angajamentul militar american de securitate colectivă cu NATO şi ţările din Europa de Est în raport cu Rusia, după izbucnirea conflictului din Ucraina în 2014.

Trupele americane vor aduce echipamente moderne suplimentare pentru a înlocui stocurile actuale şi a le utiliza în viitoarele exerciţii militare cu ţările participante la 'Operation Atlantic Resolve', exerciţii multinaţionale care au loc în Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Bulgaria şi Ungaria, scrie agerpres.ro.

Citește și: Primar PNL reținut pentru corupție: Ce acuzații i se aduc

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.