Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA au trimis în Yemen un transport de grâu pentru a hrăni un milion de oameni

yemen

Un transport de grâu în valoare de 21 de milioane de dolari, care poate asigura hrana necesară pentru mai mult de un milion de oameni timp de două luni, a sosit în Yemen, o ţară grav afectată de conflicte, a anunţat Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională, conform DPA. 

Cantitatea de 35.800 de tone de grâu va fi măcinată şi va fi distribuită prin intermediul Programului Alimentar Mondial al ONU. Făina de grâu va ajunge la cele mai vulnerabile familii din Yemen, după cum a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat Mark Toner. 

În Yemen 13 milioane de oameni se confruntă cu lipsa hranei, iar aproape jumătate dintre aceştia sunt în pragul foametei, conform datelor furnizate de agenţia privată de asistenţă umanitară Oxfam. În Yemen, chiar şi înainte de începutul campaniei militare saudite împotriva rebelilor, în martie anul acesta, se înregistra un nivel al subnutriţiei foarte ridicat, pe locul al doilea în plan mondial. 

De exemplu, în provincia Saada, controlată de rebelii şiiţi, 80 la sută din totalul populaţiei locale de 800.000 de oameni suferă de foame. 

"Vom cere în continuare părţilor implicate în conflictul din Yemen să permită intrarea în ţară şi distribuirea alimentelor de necesitate către populaţia civilă, precum şi a medicamentelor şi combustibilului", a precizat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat. 

Acest transport de hrană este cel mai mare de la începutul conflictului din Yemen, iar guvernul SUA a alocat, din anul fiscal 2014, 188 milioane de dolari pentru asistenţă umanitară destinată populaţiei din această ţară, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.