Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA avertizează Rusia în problema atacurilor din Siria: Ce i-a supărat pe americani

sua rusia

Secretarul de stat al SUA, John Kerry, l-a atenţionat miercuri pe omologul său rus, Serghei Lavrov, că SUA ar putea îngheţa orice cooperare pe marginea conflictului din Siria, dacă Moscova nu va pune capăt bombardamentelor sale asupra oraşului Alep, a anunţat Departamentul de Stat american, informează AFP.

În timpul unei noi conversaţii telefonice care a avut loc între cei doi miniştri de externe, Kerry a informat Rusia că 'SUA se pregătesc să-şi suspende angajamentul bilateral cu Rusia asupra Siriei, în mod concret punerea în funcţiune a unui centru comun de coordonare militară, aşa cum a fost prevăzut în acordul ruso-american semnat la Geneva în 9 septembrie, dar care nu s-a mai aplicat după numai zece zile.

Citește și: INTERVIU cu omul care negociază cumpărarea Antena 3: ‘Am vorbit cu Camelia Voiculescu’

Această cooperare între Moscova şi Washington, pe care John Kerry a susţinut-o timp de luni de zile, va fi abandonată dacă 'Rusia nu va lua măsuri imediate pentru a opri asaltul asupra Alep şi dacă nu va restabili încetarea ostilităţilor', căreia i s-a pus capăt la 19 septembrie, prin decizia armatei siriene, în plină reuniune a Adunării Generale a ONU de la New York.

Războiul a fost reluat cu şi mai mare forţă împotriva oraşului-martir Alep şi a părţii sale estice aflate în mâinile rebelilor, în timp ce eforturile diplomatice ale SUA nu au dus la niciun rezultat.

Citește și: Mutare surpriză făcută de Angelina Jolie: Nimeni nu se aștepta

'Secretarul de stat John Kerry şi-a împărtăşit extrema îngrijorare cu privire la degradarea situaţiei în Siria, în special cu privire la atacurile continui ale regimului sirian şi Rusiei asupra unor spitale, a reţelei de apă şi a altor infrastructuri municipale din Alep', a notat într-un comunicat purtătorul său de cuvânt, John Kirby.

John Kerry 'a declarat clar că SUA şi partenerii lor consideră Rusia responsabilă pentru această situaţie, în special de recurgerea la bombe incendiare în oraş, o gravă escaladare (a conflictului) ce expune populaţiile civile unui risc mai mare', potrivit Departamentului de Stat american, titrează agerpres.ro.

Citește și: Adele a dat LOVITURA în SUA / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.