Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA bombardeaza Libia. Cel putin 40 de morti

gaza bombardament

Aviaţia militară americană a întreprins vineri, în Libia, lovituri aeriene împotriva unor militanţi având legături cu Statul Islamic, a declarat un purtător de cuvânt al Pentagonului, transmite Reuters.

Printre ţintele vizate s-a aflat un responsabil tunisian de rang înalt, Noureddine Chouchane, suspect în două atentate majore în Tunisia, a declarat colonelul Mark Cheadle, purtător de cuvânt al Comandamentului pentru Africa de la Pentagon.

'În prezent evaluăm rezultatele operaţiunii şi vom furniza informaţii suplimentare la momentul oportun', a afirmat colonelul Cheadle pentru Reuters.

Potrivit unui responsabil american citat de AFP, sub rezerva anonimatului, avioane de luptă americane au bombardat o tabără de antrenament a grupării jihadiste Statul Islamic şi o ţintă 'de mare valoare' în Libia.

Loviturile au avut loc în noaptea de joi spre vineri, a menţionat sursa, fără a putea indica un bilanţ al operaţiunii.

Conform unor responsabili libieni citaţi anterior de AFP şi Reuters, cel puţin 40 de persoane au fost ucise într-un raid desfăşurat de avioane neidentificate asupra unei clădiri din oraşul Sabratha, la 70 km vest de Tripoli.

Potrivit unui responsabil occidental citat sub anonimat de publicaţia New York Times, raidul a fost întreprins de avioane americane împotriva unei tabere a SI, unde se găsea un înalt responsabil al grupării având legătură cu cele două atentate sângeroase comise anul trecut în Tunisia, la Muzeul Bardo şi în staţiunea Sousse.

Responsabilul occidental a vorbit despre mai mult de 30 de morţi în urma raidului, toţi membri ai Statului Islamic, printre care un mare număr de tunisieni.

Este pentru prima dată când un astfel de raid vizează oraşul Sabratha, controlat de miliţiile Fajar Libya (Zorii Libiei).

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.