Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA CONDAMNĂ Cuba în scandalul diplomaților americani cu leziuni cerebrale: 'Atacuri MISTERIOASE'

sua cuba

Cel puţin 16 angajaţi ai ambasadei Statelor Unite în Cuba au fost victime ale unor misterioase "atacuri acustice", a anunţat joi Departamentul de Stat american, citat de AFP.

Aceşti americani, "membri ai comunităţii ambasadei noastre", au simţit toţi "anumite simptome" şi "au primit îngrijiri medicale în Statele Unite, precum şi în Cuba", a declarat în faţa presei la Washington purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei SUA, Heather Nauert, conform Agerpres.

Citește și: Accident de feribot cu 130 de oameni la bord: Cel puțin 40 de morți, după două naufragii / VIDEO

Această misterioasă afacere a fost dezvăluită abia la începutul lunii august, dar este mai veche cu câteva luni. Primele "simptome fizice" au fost semnalate la sfârşitul lui 2016 şi, de la 23 mai, fără să obţină lămuriri, Statele Unite au decis într-o primă ripostă să expulzeze doi diplomaţi cubanezi în post la Washington.

Administraţia americană nu a făcut cunoscut până în prezent numărul persoanelor afectate. Purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat a dat asigurări joi că atacuri au încetat, dar Washingtonul nu ştie încă "cine le-a comis".

Întrebat la 11 august despre "aceste atacuri", secretarul de stat american, Rex Tillerson, a lansat un apel autorităţilor cubaneze să facă "lumină" în legătură cu autorii lor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.