Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA condamnă Israelul pentru bombardarea unei școli ONU din Palestina

gaza


    
Israelul vorbeşte frecvent despre importanţa acordată cruţării vieţilor civile, dar Statele Unite consideră că guvernul şi armata sa nu fac destul în acest scop, a notat purtătorul de cuvânt Josh Earnest într-un briefing de presă. 
    
'Bombardamentul unei facilităţi ONU ce adăposteşte civili nevinovaţi care fug de violenţă este total inacceptabil şi total nejustificat', a spus Earnest. 
    
Oficiali din domeniul sănătăţii din Gaza afirmă că peste 1.400 de palestinieni, cei mai mulţi civili, au fost ucişi în enclavă. Israelul declară că 56 de soldaţi şi trei civili au fost 
ucişi de rachete trase de grupul militant Hamas. 
    
'Credem că guvernul israelian şi armata israeliană ar trebui să facă mai mult pentru a se ridica la standardele proprii pe care le-au stabilit pentru protejarea civililor nevinovaţi', a adăugat Earnest. 
    
El a cerut Israelului să pună capăt operaţiunii sale terestre mortale în Gaza, afirmând că 'aceste rapoarte că sute de civili palestinieni nevinovaţi au fost ucişi sunt tragice'.
    
Earnest a repetat apelurile SUA pentru o încetare imediată a focului şi a cerut Hamas să oprească lansarea de rachete spre civili israelieni nevinovaţi.

sursa: agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.