Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA continuă condamnările la moarte: Prima execuție în 2016

penitenciar inchisoare

Prima execuţie peste Ocean. Un bărbat a 'primit' injecţia letală. În Statele Unite a avut loc prima execuţie din acest an, cea a unui bărbat condamnat la moarte pentru uciderea a trei femei în anul 1986, relatează AFP.

Oscar Bolin (53 de ani) a primit o injecţie letală într-un penitenciar din Florida, şi a fost declarat decedat joi, a indicat un purtător de cuvânt al administraţiei locale a penitenciarului. Fost şofer de cursă lungă, găsit vinovat şi într-un caz de răpire şi viol, Bolin şi-a susţinut nevinovăţia. După ce a făcut apel, el a obţinut pentru motive procedurale decizia de a fi rejudecat pentru fiecare din cele trei omucideri. În cele din urmă, el a fost condamnat din nou în cele trei dosare. Victimele crimelor sale aveau 17, 25 şi 26 de ani.

Citeşte şi: Sute de oameni au ieşit în stradă peste Ocean: Cer dreptate pentru familia Bodnariu

Oscar Bolin a ţinut prima pagină a presei după unul dintre procesele sale în care o asistentă juridică din echipa apărării s-a îndrăgostit de el. Femeia, pe nume Rosalie Martinez, soţia unui cunoscut avocat local şi mamă a patru copii, a divorţat pentru a fi alături de Bolin. Oscar Bolin şi Rosalie s-au căsătorit în 1996, ea fiind îmbrăcată în rochie albă şi însoţită de un pastor, iar el fiind în închisoare, în cadrul unei ceremonii televizate. Rosalie Bolin a desfăşurat apoi, timp de două decenii, o campanie împotriva executării soţului său. În 2015, în SUA au fost executate 28 de persoane, potrivit Centrului de informaţii privind pedeapsa capitală, spun cei de la Agerpres.

Citeşte şi: După Polonia, o nouă ţară UE refuză vehement refugiaţii: Ce va face România

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.