Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA dau ordin pentru kurzii sirieni: 'Nu vor primi sprijin dacă nu părăsesc malul Eufratului'

Vicepreşedintele american, Joe Biden, a afirmat miercuri la Ankara că Washingtonul le-a spus în mod clar forţelor kurde siriene că, pentru a-şi menţine sprijinul din partea SUA, trebuie să se retragă pe malul de est al fluviului Eufrat după ce au preluat controlul oraşului sirian Manbij, relatează Reuters şi DPA.

''Nu pot şi nu vor primi, în niciun fel de circumstanţe, sprijin american dacă nu-şi respectă angajamentul'', a declarat Biden, precizând că SUA nu vor accepta o entitate kurdă la graniţa cu Turcia.

Citește și: Twitter pentru sistemul iOS funcționeză și în mod nocturn

Ankara a indicat că se aşteaptă ca luptătorii kurzi sirieni să se retragă pe malul de est al Eufratului după victoria de la Manbij, obţinută de către Forţele Democrate din Siria (SDF), o alianţă de combatanţi kurzi şi arabi, susţinută SUA. Turcia consideră forţele kurde siriene YPG (Unităţile de apărare ale poporului kurd) ca fiind ostile.

Washingtonul susţine YPG în lupta împotriva Statului Islamic în Siria, politică ce a atras critici din partea Turciei, care îi consideră pe combatanţii YPG drept o prelungire a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK, interzis), ce a declanşat o mişcare de insurgenţă în urmă cu trei decenii în sud-estul Turciei cu populaţie majoritar kurdă.

Citește și: Un celebru actor s-a fotografiat gol, cu bărbăția la vedere / FOTO 18+

În cadrul conferinţei de presă comune cu Biden, premierul turc, Binali Yildirim, a afirmat că Turcia nu va accepta crearea unei entităţi kurde în interiorul Siriei şi că trebuie menţinută integritatea teritorială a ţării şi găsită o soluţie comună pentru încetarea crizei siriene, notează agerpres.ro.

Citește și: A acoperit cu un tampon aerul condiționat din autocar / FOTO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.