Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA își umflă mușchii: demonstrație de FORȚĂ la granița cu Coreea de Nord

rachete antiaeriene

Bombardiere americane au efectuat sâmbătă, în Coreea de Sud, un exerciţiu de tragere ca demonstraţie de forţă, zburând în apropiere de linia de demarcaţie intercoreeană, după testul de rachetă efectuat de Phenian, a anunţat Ministerul Apărării al Coreei de Sud, informează AFP.

Citește și: Avertisment al lui Radu Tudor pentru Liviu Dragnea: Ce s-ar putea întâmpla în interiorul PSD

Citește și: Incredibil! Ce pensie alimentară primește Eba de la tatăl copiilor săi

Citește și: Se îngroaşă rău de tot gluma. Cu Liviu Dragnea/ ANALIZA


În timpul acestui rar exerciţiu, două lansatoare B-1B desfăşurate de la baza aeriană Andersen din Guam s-au apropiat de frontiera terestră şi militarizată dintre Coreea de Sud şi Coreea de Nord, înainte de a reveni la bază, a raportat agenţia de presă Yonhap. 

Exerciţiul era menit să "reacţioneze sever la seria de lansări de rachete balistice ale Coreei de Nord", a precizat ministerul sud-coreean în comunicat. 

Patru bombardiere americane şi sud-coreene au participat la acest exerciţiu, desfăşurat în comitatul Yeongwol, la circa 80 de km sud de frontiera intercoreeană, a anunţat armata sud-coreeană. 

Bombardierele grele de cursă lungă au lansat muniţii puternic perforante ghidate prin laser, de 2000 de livre (907,1 kilograme fiecare). Muniţii inerte din gama Pilsung, precizează un comunicat american. 

Exerciţiul a simulat două bombardiere americane ce distrugeau baterii de rachete balistice ale inamicului şi bombardiere sud-coreene efectuând o serie de lovituri de mare precizie împotriva unor posturi de comandă subterane ale inamicului. 

Phenianul a efectuat în premieră marţi o lansare de rachetă balistică intercontinentală (ICBM), capabilă, conform unor experţi americani, să atingă teritoriul statului american Alaska. Miercuri, Statele Unite au cerut la ONU o creştere a presiunii internaţionale asupra Coreei de Nord şi au avertizat că, dacă este necesar, sunt pregătite să folosească forţa pentru a răspunde ameninţării reprezentate de Phenian 

Cele două Corei continuă să se afle, tehnic, în stare de război, în baza armistiţiului care a pus capăt războiului din 1950-1953, armistiţiu semnat de Coreea de Nord, SUA şi China

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.