Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA impun sancțiuni tintite împotriva a 13 oficiali venezueleni

acces interzis

SUA au impus miercuri sancţiuni ţintite împotriva a 13 actuali şi foşti înalţi responsabili guvernamentali din Venezuela, cu câteva zile înainte de alegerea unei Adunări constituante la propunerea preşedintelui Nicolas Maduro, a anunţat Ministerul de Finanţe american, relatează AFP. 

Organismul ministerului însărcinat cu adoptarea de sancţiuni a anunţat într-un comunicat măsuri punitive 'împotriva unor responsabili ai guvernului venezuelean şi a altora care subminează democraţia' în această ţară afectată de o gravă criză politică şi de manifestaţii violente. 

De trei luni şi jumătate, opoziţia din Venezuela protestează aproape zilnic în întreaga ţară pentru a denunţa prestaţia considerată dezastruoasă a preşedintelui Maduro şi pentru a cere alegeri prezidenţiale anticipate. Manifestaţiile sunt marcate frecvent de confruntări între protestatari şi forţele de ordine. 

Opoziţia a făcut apel la grevă generală pentru a condamna proiectul preşedintelui de a convoca o Adunare Constituantă, care potrivit ei va permite ocolirea parlamentului în care opoziţia este majoritară de la alegerile din decembrie 2015. 

De la începutul acestui val de proteste, au fost ucise 103 persoane, câteva mii au fost rănite şi au avut loc sute de arestări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.