Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA încearcă să confirme moartea numărului doi al Al-Qaida în Siria

siria bombardamente

Statele Unite caută să confirme moartea numărului doi al organizaţiei Al-Qaida în Siria, Abu Kheir al-Masri, a făcut cunoscut un responsabil american, după o serie de informaţii potrivit cărora acesta şi-a pierdut viaţa într-un bombardament, transmite AFP preluat de agerpres.

Acest responsabil, care s-a exprimat sub acoperirea anonimatului, a precizat că agenţiile americane de informaţii sunt mobilizate pentru a confirma decesul liderului jihadist. 

Al-Masri ar fi fost ucis în apropiere de Idlib, în nord-vestul Siriei. 

Abu Kheir al-Masri, 59 de ani, este ginerele fondatorului organizaţiei Al-Qaida, Osama bin Laden, eliminat de o echipă de comando americană, în Pakistan, în mai 2011, şi este suspectat că ar fi adjunctul liderului actual al grupării jihadiste, Ayman al-Zawahiri, egiptean şi el. 

Potrivit Soufan Group, înfiinţat de un fost agent al FBI care a urmărit înalţi responsabili ai Al-Qaida şi a interogat mai mulţi dintre aceştia, presupusul instigator al atentatelor de la 11 septembrie, Khalid Sheikh Mohammed, a venit să îşi prezinte planul în locuinţa lui al-Masri din Kabul. 

Al-Masri a fost închis între 2003 şi 2015 în Iran, înainte de a face obiectul unui schimb de prizonieri contra unui diplomat iranian deţinut de Al-Qaida în Yemen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.