Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA, mesaj FERM pentru Rusia: NATO îşi va consolida prezenţa MILITARĂ în România

sua rusia romania

NATO îşi va consolida prezenţa în România şi Bulgaria, a declarat marţi ambasadorul SUA la NATO, Douglas Lute, într-un briefing de presă, la Bruxelles, transmite Sputnik, în emisia în limba spaniolă.

'În sud-est, românii vor primi o brigadă multinaţională, bulgarii vor participa la această brigadă cu caracter permanent; brigada va coordona eforturile altor parteneri, inclusiv SUA, care vor trimite militari pentru a desfăşura exerciţii în România şi Bulgaria, va fi întărită prezenţa pe flancul sud-estic al NATO', a spus Lute. El a adăugat că, pentru moment, planurile privind consolidarea prezenţei forţelor aeriene şi navale în zonă nu sunt finalizate. 'Prezenţa navală înseamnă prezenţa la Marea Neagră, încă nu am realizat acest lucru, dar vedem în ce stadiu se află', a adăugat înaltul diplomat american, potrivit sursei citate.

Citește și: O bază secretă construită de nazişti a fost descoperită în Arctica. Hitler a vrut-o cu orice preţ

De altfel, ambasadorul Lute a scris şi pe contul său de Twitter că 'NATO îşi va consolida prezenţa în sud-est; România va găzdui o brigadă multinaţională pentru a coordona pregătirile şi operaţiunile'. 'Capacităţile de apărare ale NATO şi ale Uniunii Europene trebuie să fie complementare, nu în competiţie. Aceasta ar fi în beneficiul ambelor părţi', a mai scris Lute pe contul său de Twitter, cerându-i totodată şefei diplomaţiei europene, Federica Mogherini, să precizeze 'care este nivelul de ambiţie al UE referitor la capacităţile de apărare'.

Potrivit unui comunicat postat marţi pe site-ul NATO, secretarul general al organizaţiei, Jens Stoltenberg, a declarat că miniştrii apărării din ţările membre ale NATO, care se reunesc miercuri şi joi la Bruxelles, vor discuta, între altele, şi despre prezenţa alianţei în regiunea Mării Negre. 'Vom continua planurile de consolidare a prezenţei NATO în regiunea Mării Negre. Vom evalua infrastructura de care avem nevoie în ţările aliate pentru a permite o desfăşurare rapidă a forţelor noastre în Europa', a declarat Stoltenberg, conform comunicatului citat.

Citește și: Un roman l-a dat in judecata pe Barack Obama!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.