Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA, mișcare de FORȚĂ pe fondul tensiunilor cu Phenianul

www.almasdarnews.com
bombardiere

Două bombardiere strategice americane cu rază lungă de acţiune B-1B Lancers se vor antrena marţi cu avioane de luptă ale Coreii de Sud în peninsulă în cadrul unui exerciţiu obişnuit combinat, au anunţat responsabili militari sud-coreeni, citaţi de agenţia de presă Yonhap, scrie agerpres.ro

"Forţele noastre aeriene intenţionează să organizeze astăzi (marţi) un exerciţiu comun cu doua B-1B în spaţiul aerian al Peninsulei Coreea", a indicat un purtător de cuvânt al forţelor aeriene ale Coreii de Sud, colonel-locotenentul Kim Sung-duk.

ATAC VIRULENT: 'Celor din conducerea PSD le e mai teamă de Liviu Dragnea decât de DNA'


Se prevede ca două B-1B Lancers să survoleze Coreea timp de câteva ore împreună cu două avioane de luptă F-15K, a adăugat acesta. 

Purtătorul de cuvânt citat a subliniat că cei doi aliaţi desfăşoară cu regularitate astfel de exerciţii aeriene în acest format. 

Trimiterea celor două bombardiere americane în Coreea de Sud de la baza din Guam intervine după anunţul făcut anterior că studentul american Otto Warmbier, de 22 de ani, repatriat la 13 iunie în Statele Unite cu grave leziuni cerebrale după cele peste 17 luni de detenţie în Coreea de Nord, a decedat luni.

Anunţ REVOLUŢIONAR al medicilor: Alimentul care te scapă de CANCER dacă îl mănânci zilnic


Otto Warmbier, student la Universitatea din Virginia, a încetat din viaţă la un spital din Cincinnati luni (ora locală), potrivit familiei sale. 

Într-o reacţie la anunţul morţii tânărului, Donald Trump a denunţat un regim nord-coreean "brutal', ale cărui relaţii cu Statele Unite sunt deja extrem de tensionate. 

Într-un comunicat, el a subliniat determinarea sa de a "împiedica pentru ca oameni nevinovaţi să sufere astfel de tragedii în mâinile regimurilor care nu respectă statul de drept sau decenţa cea mai elementară", potrivit AFP. 

Secretarul de stat Rex Tillerson a estimat, la rândul său, că Phenianul este responsabil pentru "detenţia" studentului şi a cerut eliberarea a trei americani aflaţi în închisorile regimului comunist nord-coreean. 

Agenţia de turism Young Pioneer Tours a anunţat marţi că va înceta să ia americani în Coreea de Nord după decesul fostului său client Otto Warmbier, care s-a aflat aproape 18 luni într-o închisoare din Coreea de Nord, notează AFP. 

În acelaşi timp, preşedintele Coreii de Sud, Moon Jae-in, a prezentat condoleanţe familiei îndoliate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.