Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA nu ar trebui să iniţieze relaţii bilaterale de pe o poziţie de forţă cu Rusia

Ministrul apărării rus, generalul de armată Serghei Şoigu, a declarat joi că Rusia este pregătită să-şi îmbunătăţească relaţiile cu Pentagonul, dar a avertizat că aceasta nu este posibil în cazul în care Statele Unite ale Americii încearcă să coopereze de pe o "poziţie de forţă", relatează Reuters, citând agenţia de presă TASS, potrivit agerpres.

"Suntem gata să reluăm cooperarea cu Pentagonul, dar a încerca construirea unui dialog cu Rusia de pe o poziţie de forţă ar fi zadarnic", a afirmat Şoigu. "Ne aşteptăm la o clarificare cu privire la poziţia Pentagonului", a adăugat el.

Citeşte şi: Acordul de liber-schimb UE-Canada, votat în PE. Semnificații pentru România

Declaraţiile sale intervin după ce noul şef al Pentagonului, James Mattis, a declarat la o reuniune a miniştrilor apărării din ţările NATO, miercuri, la Bruxelles, că SUA îşi menţin angajamentul privind restabilirea relaţiilor de cooperare cu Rusia, dar că Washingtonul intenţionează să vorbească "dintr-o poziţie de forţă" cu Moscova, notează TASS.

"Aşteptăm clarificarea poziţiei Pentagonului" la întâlnirea de joi, de la Baku, a şefului Statului Major al armatei ruse, general Valeri Gherasimov, cu omologul său american Joseph Dunford (şef al Statului major interarme al SUA), a insistat Şoigu, citat de agenţia de presă rusă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.