Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA PEDEPSESC Iranul după testele cu rachete balistice: SANCȚIUNILE stabilite la Washington

iran sua

Administraţia de la Washington a decis vineri instituirea de noi sancţiuni împotriva Iranului după ce această ţară a efectuat în ultima săptămână două noi teste cu rachete balistice, transmite agenţia Reuters.

Sancţiunile vizează 12 persoane şi 13 entităţi bănuite că au avut o contribuţie la programul iranian de rachete balistice şi constau în interzicerea accesului lor la sistemul financiar american şi a afacerilor cu companii din SUA, scrie agerpres.ro.

Citește și: EXPERIMENT A mers pe stradă goală, doar vopsită: Reacțiile oamenilor – VIDEO HOT

Decizia Washingtonului prevede şi 'sancţiuni secundare', respectiv interzicerea entităţilor din state terţe de a face afaceri cu persoanele sau entităţile vizate de aceste măsuri, care dacă nu respectă această interdicţie vor risca la rândul lor sancţiuni din partea SUA.

Sancţiunile decise acum nu au în vedere acordul internaţional care a soluţionat problema programului nuclear iranian, dar autorităţile americane au avertizat că nu exclud adoptarea ulterioară de noi sancţiuni împotriva Teheranului.

Citește și: Asta trebuie să faci dacă vrei să trăiești mult: Regulile de respectat

Armata iraniană a efectuat duminică un test cu rachetă balistică cu rază medie de acţiune, test urmat joi de încă unul cu o rachetă de croazieră, denumită 'Sumar', ce poate transporta arme nucleare. Într-o postare pe Twitter, preşedintele SUA, Donald Trump, a atenţionat vineri Iranul că 'se joacă cu focul'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.