Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA pregătesc MAREA CURĂŢENIE în Siria. Măsura Pentagonului este radicală

Pentagonul pregăteşte o serie de opţiuni pentru accelerarea campaniei militare împotriva grupării Statul Islamic, una dintre ele fiind trimiterea de efective militare suplimentare în Siria, relatează AFP, care citează surse care au dorit să îşi păstreze anonimatul. Planurile îi vor fi prezentate lui Donald Trump după preluarea mandatului de preşedinte.

Citeşte şi: George Bush Sr., internat la terapie intensivă: Soţia fostului preşedinte, SPITALIZATĂ / VIDEO

În campania electorală, Trump a promis că "va bombarda până la exterminare" Statul Islamic şi a făcut referire la un plan secret pentru neutralizarea rapidă a jihadiştilor. El a mai spus că la scurt timp după ce va prelua mandatul îi va convoca pe cei mai importanţi generali ai armatei SUA şi le va da un termen limită de 30 de zile pentru a concepe "strategia pentru a învinge Statul Islamic", transmite agerpres.

Viitorul şef al Pentagonului, generalul James Mattis, a confirmat, în cadrul audierilor din Senat, dorinţa administraţiei Trump de a accelera ofensiva antijihadistă. Surse din cadrul Departamentului Apărării au declarat, pentru AFP, că nu este exclus ca SUA să decidă trimiterea unui număr suplimentar de militari în Siria.

"Dacă aliaţilor noştri de pe teren din zona Raqqa nu li se pot acorda resurse suficiente, în special arme, o variantă este să plasăm în zonă forţe ale coaliţiei sau forţe speciale americane", a explicat oficialul american.

Citeşte şi: CIA devine mai transparentă şi publică procedurile de culegere a informaţiilor

Pe teritoriul sirian se află deja în jur de 500 de membri ai forţelor speciale americane, care pregătesc diverse grupări armate, în special Forţele Democrate Siriene (FSD), o coaliţie arabo-kurdă. În schimb, Turcia, stat care face parte din coaliţia internaţională care desfăşoară operaţiuni militare în Siria, consideră FSD un paravan pentru miliţiile kurde YPG, calificate de Ankara drept "o grupare teroristă".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.