Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA pun TUNURILE pe Rusia după sutele de arestări de la Moscova: 'Un AFRONT adus democrației'

Statele Unite consideră arestarea a sute de persoane la manifestaţiile împotriva corupţiei din Rusia un afront adus democraţiei, a afirmat duminică purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Mark Toner, într-un comunicat citat de AFP.

"Statele Unite condamnă cu fermitate reţinerea a sute de manifestanţi paşnici în întreaga Rusie. Reţinerea manifestanţilor paşnici, a observatorilor drepturilor omului şi a ziariştilor este un afront la adresa valorilor democratice fundamentale", a arătat Toner într-o declaraţie de presă. "Statele Unite vor urmări situaţia şi facem apel la guvernul rus să elibereze imediat manifestanţii paşnici", a adăugat el. "Ruşii, ca şi oamenii de pretutindeni, merită un guvern care sprijină schimbul liber de idei, o guvernare transparentă şi responsabilă, un tratament egal în faţa legii şi posibilitatea de exercitare a drepturilor fără teama de represalii", anunță Agerpres.

Citește și: SCANDAL la Moscova: A fost ARESTAT liderul opoziției ruse

Poliţia din Moscova a anunţat arestarea a circa 500 de persoane la un miting neautorizat convocat de opozantul Alexei Navalnâi, care a fost de asemenea reţinut. Potrivit organizaţiei OVD-Info, specializată în monitorizarea manifestaţiilor, afirmă că ar fi vorba de "cel puţin 933 de persoane" în capitală şi alte zeci în provincie. La Sankt Petersburg, unde s-au adunat duminică aproximativ 4000 de protestatari, au avut loc peste 130 de arestări, relatează agenţia Interfax, preluată de AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.