Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA: Republicanul Trump și democratul Sanders, câștigători în primarele din New Hampshire

Bernie Sanders

Purtaţi de mânia unei părţi a electoratului american, republicanul Donald Trump şi democratul Bernie Sanders au câştigat detaşat marţi primarele prezidenţiale din New Hampshire, Hillary Clinton înregistrând o primă înfrângere usturătoare, într-o campanie imprevizibilă, notează AFP, citată de Agerpres.

Sondajele anticipau un rezultat nefavorabil pentru Hillary Clinton, dar ea a sperat că va recupera cel puţin parţial diferenţa. 

Bernie Sanders, senator democrat socialist în vârstă de 74 de ani care promite o revoluţie politică, a obţinut însă 59% din voturi faţă de 39% pentru Hillary Clinton, care a învins în acest stat în 2008, potrivit rezultatelor parţiale după numărarea a 43% din voturi. 

Donald Trump, miliardarul din domeniul imobiliar care denunţă incompetenţa liderilor politici în declaraţii incendiare, a obţinut 34% din voturile republicanilor, potrivit rezultatelor parţiale după 44% din voturile numărate. 

Guvernatorul republican moderat de Ohio, John Kasich, a creat surpriza clasându-se pe locul al doilea (16%), în timp ce senatorul de Florida Marco Rubio a coborât pe poziţia a cincea, cu 11% din voturi, după fostul guvernator de Florida Jeb Bush. I-a devansat ultraconservatorul senator de Texas Ted Cruz, cu 12% din voturi. 

Micul stat New Hampshire (1,3 milioane de locuitori) a fost al doilea stat american care a votat, la o săptămână după Iowa, în lungul proces, stat după stat, care va permite desemnarea în această vară a celor doi candidaţi, democrat şi republican, la Casa Albă. 

Hillary Clinton a câştigat săptămâna trecută în Iowa la o mică diferenţă în faţa lui Bernie Sanders.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.