Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA s-au lăudat că l-au ucis pe numărul 2 din Statul Islamic, Rusia revendică ea reușita

putin islamisti

Ministerul rus al Apărării a anunţat miercuri că unul dintre cei mai importanţi lideri ai grupării Stat Islamic, Abu Muhammad al-Adnani, a fost ucis marţi în lovituri aeriene lansate de aviaţia rusă în Siria, relatează Reuters.

Ministerul a precizat că Adnani a fost unul dintre cei 40 de rebeli ucişi în loviturile aeriene lansate în regiunea siriană Maaratat-Umm Khaush, în provincia Alep.

Citește și: Terra a intrat într-o nouă epocă geologică: Ce a determinat această schimbare importantă

Marţi, un oficial american din domeniul apărării a declarat pentru Reuters că Abu Muhammad al-Adnani a fost vizat de o lovitură a coaliţiei internaţionale condusă de SUA.

La rândul său, Stat Islamic a anunţat marţi decesul purtătorului său de cuvânt, Abu Muhammad al-Adnani, în provincia Alep din nordul Siriei.

Citește și: Judecătorul care a dispus arestarea și extrădarea româncei Anamaria Nedelcu în Canada a fost eliberat din funcție de Klaus Iohannis

Liderul jihadist - considerat de serviciile occidentale de informaţii ca "ministrul atentatelor" comise de jihadişti - s-a făcut remarcat îndemnându-i pe simpatizanţii SI să treacă la acţiune în ţara lor de origine folosind orice armă disponibilă (cuţit, piatră sau maşină) împotriva cetăţenilor ţărilor membre ale coaliţiei antijihadiste.

Coaliţia condusă de Statele Unite încearcă în prezent să destructureze organizaţia extremistă prin eliminarea liderilor acesteia, titrează agerpres.ro.

Citește și: Viktor Orban o felicită pe Simona Pop, medaliată cu aur la Olimpiada de la Rio: Sportiva vrea cetățenia maghiară

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.