Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA se laudă cu măcelul din Siria: Sute de luptători ISIS au fost ucişi

ISIS

Secretarul de stat american, John Kerry, a afirmat duminică la Paris că Statul Islamic (SI), vizat de bombardamente ale coaliţiei internaţionale conduse de SUA, a pierdut 600 de combatanţi în ultimele trei săptămâni în Siria, relatează AFP şi Reuters, potrivit Agerpres.

''În Siria, Daesh (Statul Islamic) a pierdut 3.000 kilometri pătraţi şi 600 de combatanţi în ultimele trei săptămâni. Presiunea se va intensifica'', a declarat Kerry la încheierea unei reuniuni privind Siria cu omologii săi din Franţa, Germania, Marea Britanie şi Italia. 

El a avertizat totodată Damascul şi aliaţii săi în legătură cu orice încălcare a angajamentelor lor privind armistiţiul şi ajutorul umanitar în Siria. 

''Toate părţile trebuie să respecte încetarea ostilităţilor, să coopereze în ce priveşte furnizarea de ajutor umanitar şi să respecte procesul negocierilor ce vizează ajungerea la o tranziţie politică. Dacă regimul şi aliaţii săi cred că pot să pună la încercare limitele (...) se înşală'', a spus Kerry într-o conferinţă de presă. 

John Kerry a criticat, de asemenea, declaraţiile făcute sâmbătă de către ministrul sirian de externe, Walid Mouallem, care a refuzat ca subiectul referitor la soarta preşedintelui sirian, Bashar Al-Assad, să fie evocată la negocierile de la Geneva. Aceste declaraţii arată că el ''încearcă în mod clar să perturbe procesul'' discuţiilor, a estimat Kerry. 

La rândul său, şeful diplomaţiei franceze, Jean-Marc Ayrault, a afirmat că armistiţiul din Siria trebuie să fie respectat în totalitate şi accesul umanitar să fie liber, pentru a garanta credibilitatea negocierilor intersiriene, care urmează să fie reluate luni la Geneva.

Vezi şi: Situaţia se complică în Siria: Al-Qaida câştigă teren în dauna Occidentului

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.