Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA se tem că hackeri plătiți de Rusia vor afecta alegerile prezidențiale: FBI confirmă actele

hacker

Biroul Federal de Investigaţii (FBI) le cere autorităţilor electorale americane să sporească securitatea cibernetică după ce a descoperit dovezi că bazele de date a două state americane au fost atacate de hackeri în ultimele săptămâni, relatează Reuters, citând o recomandare confidenţială a FBI.

Avertizarea era inclusă într-o alertă de la 18 august a Diviziei cibernetice a FBI, consultată de Reuters.

Citește și: O vedetă de la Antena 1 spune că a fost VIOLATĂ: ‘M-a tras de păr până în toaleta restaurantului, apoi m-a împins, m-a violat’

Yahoo News a difuzat în premieră această informaţie luni, citând oficiali neprecizaţi care au afirmat că ei cred că hackeri străini au provocat intruziunea.

Oficialii americani din domeniul informaţiilor sunt tot mai îngrijoraţi că hackeri susţinuţi de Rusia sau de alte ţări ar putea încerca să afecteze desfăşurarea alegerilor prezidenţiale din noiembrie.

Citește și: Făcea topless și a trebuit să se mute pentru că vecinii s-au plâns poliției: Cum arată femeia / FOTO

Oficiali şi experţi din domeniul securităţii susţin că recentele atacuri informatice asupra Comitetului naţional democrat şi a altor organizaţii ale Partidului Democrat au fost comise de persoane cu legături cu guvernul rus. Kremlinul a negat orice implicare a Moscovei în scandalul de piraterie informatică.

Preocupările privind securitatea informatică a sistemelor de date folosite la alegeri l-a determinat pe ministrul securităţii interne, Jeh Johnson, să convoace în această lună o conferinţă telefonică cu oficiali din cadrul autorităţilor electorale de la nivelul statelor, cu prilejul căreia a oferit ajutor din partea ministerului pentru securizarea sistemelor de vot.

Citește și: S-a descoperit jurnalul secret al lui Heinrich Himmler: Ce GROZĂVII conține / VIDEO

Avertismentul FBI nu a identificat cele două state vizate de hackeri, dar Yahoo News, care citează surse apropiate dosarului, menţionează că este vorba despre Arizona şi Illinois, ale căror sisteme de înregistrare a votanţilor au fost piratate.

Citând un oficial din cadrul autorităţii electorale, Yahoo News relatează că sistemul de înregistrare a votanţilor din statul Illinois a fost închis pentru zece zile la finalul lui iulie, după ce hackerii au descărcat date personale despre aproape 200.000 de alegători.

Citește și: Google anunță că mai multe țări din lume au organizat peste 4.000 de atacuri cibernetice asupra unor persoane

Atacul asupra sistemului din Arizona a fost mai limitat şi a implicat infiltrarea unui malware în sistemul de înregistrare, a scris Yahoo News. Niciun fel de date nu au fost şterse în urma atacului, susţin oficialii citaţi de agerpres.ro.

Citește și: Vei fi surprins – Fanteziile sexuale ale barbatilor in functie de zodie

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.